Дечја литија постаје важан сегмент прославе Спасовдана

FullSizeRender 10Поучени веома лепим утисцима са прошлогодишње свечане градске прославе Спасовдана, када се ПСУСС-ПСД ”Света Србија” активно укључила и са својим организацијским капацитетом помогла да се ова духовна манифестација саборно омасови, братство храма Вазнесења Господњег, позвало је Димитрија Стикића, председника и Владимира Радовића, генералног секретара ПСУСС на састанак око договора за овогодишњу прославу Крсног имена наше престонице.

Презвитер Арсеније Арсенијевић, старешина Вазнесењске цркве, је најпре захвалио ПСУСС на залагању да се данашњој деца кроз спорт и духовност пружи алтернатива у понуди много чега пре свега душепогубног, које је непријатељски настројено према свему родољубивом, традиционалном, породичном. Након тога, истакао је значајност прошлогодишњег учешћа Свете Србије у прослави градске славе као и позитивне утиске осталих учесника када су видели у савршеном реду преко 1.000 ђака београдских основних школа и преко 500 деце спортиста, како саборно учествују у великој Литији централним улицама Београда.

Председник Удружења Димитрије Стикић, је најпре захвалио свештенству Вазнесењског храма на пруженој могућности да Света Србија активно учествује у Спасовданској Литији и да на тај начин организовано, сврсисходно и концептуално потпомогне да ова духовно видиљива димензија обележавања Крсне славе Града Београда буде још велинчанственија и пружи могућност и најмлађим београђанима да дају свој допринос у њој.

Генерални секретар Владимир Радовић, је укратко изнео пранирани програмски и организацијски концепт овогодишње Дечје литије, која ће бити у односу на прошлогодишњу још масовнија и богатија. Након овог иницијалног састанка, договорен је следећи за месец фебруар, на ком би се развојни план Дечје литије детаљно разложио како би све било уклопљено у велику Литију коју ће предводити Његова Светост Патријарх српски са свештенством, представницима Града Београда и становништвом престонице и њиховим гостима.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2018/decja-litija{/gallery}