Деца Свете Србије пливала за Часни крст

casni krst topСа благословом Његове Светости патријарха српског Господина Иринеја, у организацији Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, а уз подршку Светосавског звонца и ПСУСС-ПСД ”Света Србија”, деца нижих разреда основних школа Града Београда пливала су за Часни крст.

Вероучитељи Архиепископије београдско-карловачке, носиоци ове прелепе иницијативе, су размишљајући и о нашим најмлађима који сваке године на Богојављење, после Свете Литургије, масовно и у великој радости присуствују и традиционалном пливању одраслих за Часни крст на отвореном, желели и њима да омогуће да се покажу у овој витешко-духовној дисциплини. То је ове године остварено на празник Крстовдана, организовањем пливања најмлађих за Часни крст на затвореним базенима.

Учествовало је преко 100 деце узраста од 1. до 4. разреда са шест београдских општина: Звездара, Палилула, Врачар, Вождовац, Нови Београд и Земун.

Пливање је одржано на базенима: Тонус, базен ОШ „20. октобар” и базен „Royal for kids”. На свим локацијама, најпре је обављено освећење воде, а затим и само пливање. Освећење воде обавили су протојереј проф. др Драгомир Сандо, председник Одбора за верску наставу, затим отац Драгиша Јоцић, старешина цркве Преображења Господњег, отац Милан Марић, старешина цркве Јован Владимир и јереј Радомир Чворо.

Учеснике су једнако бодрили њихови наставници, родитељи и другари. Уз мере предострожности, присуство спасилаца, наставника физичког и тренера, све је протекло у најбољем реду. Првонаграђени ученици са свих општина добили су пехар и медаљу са посебном ознаком Пливање за часни крст 2018. Медаље су додељене и за друго и за треће место, а за све учеснике и школе обезбеђене су похвалнице. Ђацима са Новог Београда и Земуна награде је уручио певач Никола Роквић; Врачарцима и ђацима Вождовца државни првак у пливању Ђурђе Матић, док је палилулцима и звездарцима честитао и награде уручио генерални секретар Савеза за фитнес и рекреацију Србије Драган Томашевић.

Спортисти Свете Србије су активно учествовали заједно са својим вршњацима у пливању за Часни крст и тиме дали свој важан допринос поносно представљајући себе, своју породицу, школу и ПСУСС.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2018/casni-krst{/gallery}

Подели ово:

Слични постови