Васкршњи дечји сусрети

uskrs 2018Деца спортисти Свете Србије, данас су наставила обележавање великог празника Васкрсења Господњег. Након јучерашњег дана који су провели са својим најближима, данас су се после Свете Литургије, окупила у порти Храма Светог Саве и уз куцање јајима, радост и игру, позвали све своје вршњаке који су се нашли на истом месту, да заједно поделе радост празника над празницима честитајући се радосним поздравом: ”Христос Васкрсе, Заиста Христос Васкрсе!”

Веома је било занимљиво и њиховим родитељима, бакама и декама и старијој браћи и сестрама, који су се за то време куцали са васкршњим јајима које су понели од куће. Уз помоћ својих тренера и чланова студентске хуманитарне организације ”Осмех на дар” као и чланова хуманитарне организације ”Срби за Србе”, украшавали су васкршња јаја, од којих су касније изабрана најлепша. Након тога, уследило је прелепо послужење: чоколадице, сокићи и крофне, које су за сву децу обезбедили ”Осмеховци”, а редакција Светосавског звонца је деци поделила најновији број најомиљенијег дечјег часописа.

Све је зачињено игром и вежбама које су се убрзо развиле на платоу испред Храма Светог Саве, као што су координација покрета и кретања уз помоћ ластиша, а на травнатом делу порте, испробаване су гимнастичарске фигуре: звезде, мостића, прескока.

Овим окупљањем, отпочета је и манифестација: ”Васкршњи фестивал код Храма” који ће трајати до 22. априла.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2018/susreti{/gallery}