Деца Свете Србије гости турнира „Петар Вујичић“ у Крњачи

krnjaca 2Хуманост на делу су у недељу, 7. октобра имали прилику да покажу становници Крњаче и осталих околних насеља Градске општине (ГО) „Палилуле“ и града Београда, јер је тог дана био организован спортски догађај хуманитарног карактера, чији су гости били и деца Свете Србије. Недеља је започета Светом Литургијом у цркви апостола Луке у Крњачи. Након Свете Литургије, у порти цркве, организован је трећи хуманитарни фудбалски турнир „Петар Вујичић“. Средства са овог турнира су намењена социјално угроженим породицама и сваке године средства одлазе једној најугроженијој породици.

Градски одборник и председник канцеларије „Крњача“ Ненад Миленовић који је у прве две године под окриљем СНС канцеларије „Крњача“ био организатор овог турнира свечано је предао у руке градском већнику за спорт ГО „Палилилула“ Дејану Цветковићу отварање овогодишњег турнира као и свих наредних турнира који ће се у будућности одигравати под окриљем ГО „Палилула“. Турнир је отворило КУД “ПКБ Корпорација“ извођењем низа кола из наше богате фолклорашке традиције и историје. Затим су на терен изашле свих 16 сениорских екипа, из реда професионалних клубова и аматерских организација да се представе гледаоцима и направе заједничку фотографију. Турнир се играо по 10 мин. на испадање (нпр. екипа која је побеђивала супарничку екипу настављала је даље такмичење све до финала).

Поред централног турнира у фудбалу, постојале су и пратеће спортске активности, а то су биле две игре: надвлачење конопца и ролање лопте где су поред деце из Крњаче и осталих насеља, учешће узела и деца Свете Србије. На радост њихових родитеља као и тренера Свете Србије, кошаркашка секција Свете Србије је освојила прво место и наградни пехар у надвлачењу конопца, а фудбалска секција прво место и наградни пехар у ролању лопте, док су и њима и осталој деци такмичарима уручене захвалнице за борбеност и истрајност у овим двема народним-спортским играма. Деца Свете Србије захваљују свим другарима са којима су се такмичили на прилици да се друже и честитају им на невероватној снази и упорности у надвлачењу конопца, као и изузетној координацији и прецизности у ролању лопте и поручују им: „Видимо се догодине!“