Христос се Крсти! – Ваистину се Крсти!

IMG 4723Деца спортисти ПСУ ”Свети Срб и ја” (ПСУСС) су и ове године пливали за Часни Крст. Практикујући хармонично васпитање тј. бригу и о души и о телу, данашњим својим учершћем на овом спортско-духовном догађају, спровели су горе споменути лајт мотив Свете Србије у дело.

Уприличавањем оваквог посебног окупљања деце спортиста Православног спортског удружења ”Свети Срб и ја”, а поводом обележавања празника Крстовдана, на својеврстан дачин посведочен је и онај народни поздрав: ”Христос се Крсти! – Ваистину се Крсти!”

Догађај је како и приличи, почео саборним молитвеним чином освећења воде којом је началствовао свештеник Драган Радовановић, из Вазнесењске цркве. Након молитвеног дела, приступило се и спортском. Најпре су деца подељена у три групе и организовано је њихово пливање. Најбољи међу децом су:

прва група

1. Софија Савић
2. Димитрије Савић
3. Благоје Савић

друга група

1. Никола Коњевић
2. Тара Весић
3. Урош Милутиновић

трећа група

1. Итан Шобота
2. Богдан Савић
3. Мија Маринковић

Најбољим пливачима су додељене медаље и пехари, а сви учесници добили су дипломе о своме учешћу и вредне дарове, које је обезбедио покровитељ догађаја Светосавско звонце – званично гласило Српске Православне Цркве за децу.

Догађају су поред представника ПСУСС, присуствовали и Владимир Јанковић, директор Градског центра за физичку културу ”Стари ДИФ”, затим Дејан Цветковић. члан општинског већа ГО Палилула и Урош Трипковић, члан општинског већа ГО Савски Венац, као и Горан Николић, председник и Снежана Жугић. члан УО Савеза за скокове у воду Србије, који су деци доделили медаље дипломе и поклоне. Деца спортисти ПСУСС који су учествовали и пливали за Часни Крст су: Никола Поповић , Душан Стојановић , Алекса Тодоровић, Павле Тодоровић, Павле Папић, Василије Папић, Богдан Папић, Вукашин Милутиновић, Дијана Драгосављевић, Никола Чворовић, Ксенија Чворовић, Тома Немет, Марија Марјанов, Симон Марјанов, Лазар Крстић, Виктор Коматина, Петар Савић, а њихови специјални гости биле су и четири девојчице из Савеза за скокове у воду Србије.

Деца Свете Србије пливају за Часни Крст

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2019/vaistinu-se-krsti{/gallery}