Деца дарују децу

darivanjeДеца спортисти Православниг спортског удружења “Свети Срб и ја” практикују већ четири године, да за своје вршњаке припремају пакетиће за Божић и Светог Саву. Ове године су својим трудом одвајајући од свог џепарца, а уз подршку Светосавског звонца и Студентске ХО “Осмех на дар”, припремили 150 Светосавских пакетића за своје млађе вршњаке предшколце у Куршумлији.

Овим гестом показали су да преузимају одговорност и да имају жељу да врлинским животом и харитативним радом, још у раном детињству буду пример и вршњацима и друштву уопште и да радити “за другог” тј бити задругар значи пожртвовање и бригу о своме ближњем. Пакетиће су у име деце спортиста у Куршимлији поделили у вртићима “Сунце” и “Чаролија”, маленим предшколцима представници ПСУСС: Димитрије Стикић, председник и Владимир Радовић, генерални секретар. Њихови домаћини, на челу са директороком предшколске установе у Куршумлији, Маријом Пећаранин, су их веома срдачно примили, а деца са нестрпљењем и великом знатижељом ишчекивали у предивном објекту вртића “Сунце”. Након уводног дела програма, деца су кроз квиз знања, рецитације и песму, показала завидно знање о животу и делу Светог Саве. Овиме су показала са су достојни потомци славних топличана, а међу њима свакакао предака чланова надалеко чувеног “Гвозденог пука”, који је имао највише одликованих војника, Карађорђевом звездом са укрштеним копљима- Орденом Храбрости у Великом рату.

Чланови делегације Свете Србије су након поделе пакетића деци, уручили и позив овој предшколској установи да буде специјални гост: VI Спортског Сабрања Свете Србије, које ће се ове године одржати на Ади Циганлији 7-8. јуна, а главна спортска тема ће бити одбојка.

Светосавски пакетићи за децу Куршумлије:

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2019/darivanje{/gallery}