Спортисти Свете Србије са Косова и Метохије ређају победе

Сваког викенда, срећом озарених лица, тимском игром и високим ферплејем спортисти Свете Србије се између скоро 200 малених фудбалера труде да дају овим догађајима и свој тимски печат и откривају лепоте дружења, дељења заједничких момената детињства и тајни бубамаре

Млађани спортисти Православног спортског друштва “Света Србија” из Косовско-метохијског Поморавља под сигурним педагошким старањем тренера браће Цветковића Јована, Петра и Мирослава, надалеко проносе славу својих Пасјана и поносно представљају животне идеале Свете Србије.

Православно спортско удружење ”Свети Срб и ја” је управо захваљујући оваквој посвећености свих који су укључени у развој њеног рада на Косову и Метохији, успела да очува непрекидни тренажни процес и у предходне четири године окупи преко 400 малишана који су кроз фудбалску и одбојкашку секцију освајали спортске вештине, очврсли свој јуначки карактер и у свакодневном животу практиковали хармонично васпитање: духовност и спорт.

О спортском аспекту њиховог развоја посвећено брину спортски педагози и наставници физичке културе Мирослав и Петар Цветковић, а о духовном свештеник Јован Цветковић.

Тако су ове године после учешћа на спортским играма у Грчкој, спортисти Свете Србије и чланови фудбалске секције из Пасјана ушли у такмичарску Мини – Макси лигу Грачаница-Штрпце где учествују са екипама својих вршњака годишта: 2007, 2008, 2009 и 2010-ог.

После одиграних кола у Грачаници, Штрпцу-Брезовици, Племетини, припреме су за пето коло које ће се одиграти у Клокоту.

Сваког викенда, срећом озарених лица, тимском игром и високим ферплејем спортисти Свете Србије се између скоро 200 малених фудбалера труде да дају овим догађајима и свој тимски печат и откривају лепоте дружења, дељења заједничких момената детињства и тајни бубамаре.

Поред “Свете Србије” у лиги учествују и фудбаслки тимови: Угљаре, Пикси-Шилово, Минералац-Клокот, Ропотово, Ас-Племетина, Грачаница и Брезовица.

Лига се наставља и како ствари стоје велике су шансе да између осталих и тимови Свете Србије изборе пласман на завршни део турнира у нашој престоници Београду.

Фудбалери Свете Србије на делу: