Хуманитарни турнир за вишечлане породице на Косову и Метохији

На иницијативу Православног спортског удружења “Свети Срб и ја”, спортске акције ”Тројка из блока” и хуманитарне организације ”Срби за Србе” на Звездари је одржан први хуманитарни турнир у фудбалу под називом “Фуца за Србе”.

Овом хуманом позиву одазвало се укупно 20 екипа и приличан број добротвора који су кроз котизације и друге хуманитарне прилоге помогли опстанак угрожених вишедетних српских породица са Косова и Метохије за које је овом приликом сакупљено 100.000 динара.

Као увертира пред такмичарски део турнира, одиграна је ревијална фудбалска утакмица деце спортиста Православног спортског удружења “Свети Срб и ја” чиме је овај значајан догађај и отворен.

После тога почео је такмичарски део у коме је узело учешћа преко 200 спортиста.

За то време поред фудбалског терена остали посетиоци турнира су могли да се придруже овој хуманитарној акцији и кроз играње стоног фудбала и пикада и дају свој прилог.

Током читавог дана на зеленом терену смењивале су се екипе и бравуре спортских чаробњака малог фудбала где су се посебно истакли некадашњи првотимци Црвене звезде: Драган Богавац, Драган Мрђа, Дејан Миловановић, Миливоје Витакић, Дејан Илић, Марко Николић.

На крају овог спортског дана коначан распоред на табели је био:

1. ФК “Црвена звезда”

2. ФК “Срб”

3. ФК “Зоран”

Пехаре и медаље најбољима доделили су председникПравославног спортског удружења “Свети Срб и ја” Димитрије Стикић и представници домаћина и иницијатора овог предивног хуманитарног турнира Александар и Милена Релић

Средства која су сакупљена биће додељена вишедетним породицама на Косову и Метохији преко хуманитарне организације “Срби за Србе”.

Видео прилог са догађаја:

Подели ово:

Слични постови