Настављамо предивну спортску традицију

Поруке које је свако окупљање Свете Србије са Аде послало, имало је снажан одговор у оном следећем тиме што је на догађај долазило све више посетилаца, а спортски савези и клубови су се и неколико месеци пре Сабрања интересовали када је следеће са намером да и они учешћем дају свој допринос

Да је могуће повезати историју, спорт и духовност на једном месту кроз окупљање спортиста са читавог Балкана показује и Спортско Сабрање које ће се одржати у суботу 8. јуна, на Ади Циганлији.

Као манифестација од посебног значаја за нашу престоницу из године у годину она узраста, како организацијски тако и концепцијски и садржајно.

Поруке које је свако окупљање Свете Србије са Аде послало, имало је снажан одговор у оном следећем тиме што је на догађај долазило све више посетилаца, а спортски савези и клубови су се и неколико месеци пре Сабрања интересовали када је следеће са намером да и они учешћем дају свој допринос.

Жеља свих се свакако препознаје у слогану овогодишњег петог по реду Сабрања, које гласи: ”Да нас буде више”.

-Посебан пијетет за ову годину чини свакако и гостовање спортиста са Крфа, са којима је кроз предиван пројекат Светосавског звонца- званичног гласила СПЦ за децу :”Стопама наших предака” обновљено сећање на јединствени спортски догађај на Крфу ратне 1916. године, када су наши преци одиграли фудбалски меч са Крфљанима. 

Од тада па до прошле године није био одржан ниједан спортски догађај у коме су учествовали Срби и Крфљани. То је исправљено 102 године после 27. септембра 2018. године, на Градском стадиону када су се састали ветерани ФК ”Керкире (Крфа)” и европског и светског шампиона ФК ”Црвена звезда”.

Православно спортско друштво ”Свети Срб и ја” је желело да ову традицију настави и не понови грешку претходних генерација и уз помоћ и подршку Општине Стара Пазова и њеног председника Ђорђа Радиновића, организовала је долазак фудбалера ФК ”Керкире” који ће на својеврсном отварању Спортског Сабрања одиграти узвратну утакмицу са ФК ”Црвена звезда”.

Утакмица ће се одиграти на стадиону ФК ”Подунавац” у Белегишу у петак 7. јуна за почетком у 17 часова.