Сајам Спорта

Православно спортско удружење ”Свети Срб и ја” (ПСУСС ) је већ традиционално од самог почетка присутно на овом великом спортском окупљању и сада већ трећу генерацију малишана који пролазе кроз трогодишње тренажне процесе

Протеклог викенда у организацији Спортског савеза Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта, одржан је 8. Међународни сајам спорта.

Ова велика спортска манифестација сваке године призове и окупи све спортске савезе Србије и заљубљенике у овај предивни социолошки феномен који повезује човечанство било где на планети што је потврдио и сам слоган Манифестације: ”Сајам спорта спаја све(т)”.

Православно спортско удружење ”Свети Срб и ја” (ПСУСС ) је већ традиционално од самог почетка присутно на овом великом спортском окупљању и сада већ трећу генерацију малишана који пролазе кроз трогодишње тренажне процесе: фудбалских, одбојкашких и кошаркашких секција ПСУСС доводи на Сајам спорта јер жели да деца буду у току са развојем свих спортова чије се вештине демонстрирају под куполом највеће хале Београдског сајма.

– Деца спортисти Свете Србије су били одушевњени самом динамичном атмосфером која влада на Сајму и најпре су под пратњом тренера обишли све штандове.

Код сваког од њих су на кратко застајали, како би детаљније погледали све што су спортски савези припремили, а после тога придружили су се у партеру: фудбалерима, кошаркашима, одбојкашима, стонотенисерима, кајакашима, аутомобилистима, гимнастичарима и многим другим – каже за Портал Курира Димитрије Стикић, ПР менаџер Свете Србије.

Руководећи тим људи Свете Србије је за то време на Сајму организовао мноштво сусрета са спортским посленицима са којима имају већ изграђене односе и сарадњу, а свакако ово је било и право место и прилика да се дође и до још многих са којима је потребно остварити комункацију и будућу сарадњу.

То овај Сајам са својим организационим и програмским капацитетом свакако омогућава.

Такође, Света Србија је овог пута најавила и организацију Манифестације од посебног значаја за Град Београд “Спортско Сабрање”, седму по реду, која ће се одржати у првој половини јуна 2020. године на спортским теренима Аде Циганлије.

Сходно томе да нам је 2020. година Олимпијаде, тако ће и седмо Спортско Сабрање као спортском темом бити прожето духом и историјом олимпизма код нас, који траје још од давне 1912. године и промовисаће све олимпијске спортове као и наше некадашње, садашње и будуће олимпијске шампионе.

Иначе XXXII Летње олипмијске игре одржаће се у Токију од 24. јула до 9. августа 2020. године.

Света Србија је посебно поносна што је успела да кроз концепт хармоничног васпитања на претходних шест Спортски Сабрања окупи преко 150.000 малишана и њихових породица.