Деца спортисти пливали за Часни Крст

Већ три године од када је започето са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја да деца на затвореним базенима пливају за Часни Крст, ПСУ ”Свети Срб и ја” уз подршку Светосавског звонца, даје свој допринос у организацији и обезбеђивању услова за учешће деце.

Као и претходне три године, у сарадњи са заједно са Градским центром за физичку културу – Стари ДИФ на дан Богојављења организовало се пливање деце спортиста за Часни Крст.

Ове године, учествовало је 30 деце спортиста Свете Србије. Догађај је отпочео молитвено освећењем воде и молитвом за здравље свих учесника коју је произнео свештеник Вазнесењске цркве прота Драган Радовановић. Након тога директор Старог ДИФ-а господин Владимир Јанковић је поздравио све присутне, рекавши да је најстаријој спортско-образовној институцији у Београду изузетна част што је домаћин оваквог прелепог догађаја и да се радује да је сваке године све више учесника деце спортиста.

Стручну асистенцију током пливања деце, давао је Савез скокова Србије у воду на челу са својим генералним секретаром Снежаном Жугић, под чијим будним оком је урађена провера свих учесника и сам ток пливања.

Најодважнији и они који су први стигла до Часног Крста су:

I група

Вукашин Пелемиш

II група

Сара Весић

IIIгрупа

Павле Папић

IV група

Дора Матијашевић