”Ко сме тај може, ко не зна за страх тај иде напред”

IMG 4385Инспирисани делима и речима наших див јунака предака, који су увек у свом животу тежили идеалима Свете Србије, користимо ове речи Војводе Живојина Мишића, које никог не остављају равнодушним, да нас оснаже и да видимо где смо то ми према њима. Да ли смо их достојни…

Сви ми у Светој Србији држећи се апостулата тих дискретних хероја, пред почетак сваке нове етапе када излазимо на терен, имамо жељу да победимо све оно што нас чини слабима, трудећи се да дамо онима које образујемо лик и морални кодекс светитеља, јунака, храбрих мајки и очева чија крв тече њиховим венама. Дакле, погледавши уназад, сабирајући и сагледавајући долазимо до информација које нам говоре да након осам година постојања ”ПСУСС” је кроз педагошки рад посвећен најмлађима образујући их у ”хармоничном васпитању” имало прилику да ради са њих преко 1200.

Спортска доктрина Свете Србије, посебну пажњу поклања правилном развоју деце, њиховој менталној и физичкој сврсисходној динамици, спознаји тимског-саборног рада, помагања слабијем, поштовању старијег, употност и истрајност тежње ка доброме.

За ових осам година завршили смо један, а започели други низ годишта деце од 6 до 12 година. Такође, радују нас вести да је неколико наших малених спортиста кренуло и у озбиљне спортске каријере: одбојке, кошарке и фудбала. Многи од оних који су прошли кроз спортски тренажни процес у Светој Србији, остали су везани за ту причу детињства, те настављају да помажу око реализације великих догађаја као што су: ”Спортско Сабрање” и ”Дечја Литија”.

Не само да нам је подмлађена генерација деце која је кренула да тренира у Светој Србији него и тренерски кадар. Захвални свима до сада који су несумњиво уз пуно љубави и посвећености дали свој допринос и оставили неизбрисив траг: Јелена, Немања, Александар, Марко, Младен, Богић, Воја, Ненад, Јован, Петар, Мирослав…… нови низ педагога креће: Петар, Вељко ….

Шта друго рећи него узвикнути из све душе и срца; ”Са вером у Бога за Свету Србију”!!!

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2020/ko-sme{/gallery}

Подели ово:

Слични постови