Још једно човекољубиво дело Арно Гујона

IMG 4422Оснивач НВО “Солидарност за Косово”, која је на Косову и Метохији активна од 2004. године, Арно Гујон, пореклом из Француске, још једном је показао какав је човекољубац и велику радост донео малим људима – деци, широм Косова и Метохије обезбедивши им спортску опрему, за клубове у којима тренирају. Тако је и секција ПСУСС у Пасјану добила спортску опрему за фудбалере. Када је једном приликом Арно објашњавао своју хуманитарну мисију на КиМ рекао је:”Српски народ на Косову не живи у ишчекивању помоћи, већ раде све што је у њиховој моћи како би имали достојан и слободан живот. Али Срби на Косову имају ограничену слободу која онемогућава било какав развој. Треба им омогућити све оно што је потребно да нормално живе. Ми нисмо само хуманитарна помоћ, ми смо и морална подршка.”

“Солидарност за Косово” финансира и хуманитарну канцеларију при Епархији рашко-призренској у Грачаници. Захваљујући организацији, формирана је база података свих социјално угрожених породица.

Света Србија се захваљује Арно Гујону, који је брат и пријатељ Срба, а слободно можемо рећи и ”Арчибалд Рајс, нашег времена.”

Фотографије

{gallery}/vesti/gujon{/gallery}

Подели ово:

Слични постови