Најбољи спортиста са КиМ је из Свете Србије

Деца, најбољи спортисти са Косова и Метохије, су под покровитељством Канцеларије за Косово и Метохију, уз подршку Града Београд, а у организацији и реализацији ”Спорт Старс-а”, боравили у главном граду Србије десет дана у оквиру програма ”Србија те зове 2020”. Међу тих 49 најбољих нашла су се и двојица спортиста Свете Србије: тенисер Филип Павић из Новог Брда и Бојан Костић из Пасјана.

Они су током десет дана тренирали различите спортове у чему су им асистирали и педагози били неки од најуспешнијих српских спортиста репрезентативаца. Поред спортског садржаја посебна пажња се посветила и обиласку знаменитости главног града као и сусрети са важним људима који раде у државним институцијама.

Овакав концепт рада и боравка, где деца тренирају више спортова одједном: фудбал. кошарка, одбојка, рукомет и тенис, су први пут организовани код нас по принципу спортског кампа. Спортска организација Спорт Старс, која иначе организује спортске кампове и има доста искуства у оваквом раду, учинила је да деци боравак буде што разноврснији и занимљивији.

Један од поподнева чланови Управе ПСУСС, су провели заједно са децом, а са Бојаном Костићем и гостовали на градској РВ ”Студио Б”, где су представили рад Свете Србије на Косову и Метохији, а млађани Бојан је говорио како деца и народ живе тамо и како им је организован тренажни процес и рад са тренерима Свете Србије, педагозима физичке културе Петром и Мирославом Цветковићем.

У кампу са децом радили су једни од најбољих стручњака: Богдан Обрадовић, Ненад Перуничић, Жељко Танаскови и још многи други.

Филип Павић, је на овом скупу проглашен најбољим спортистом Косова и Метохије, Његови резултати у тенису су невероватни, јер он готово да не зна за пораз. На свим тениским турнирима на којима је учествовао, победио је, те је иза њега освојених 25 пехара.

Он је изабран да у име свих младих спортиста са КиМ, уручи поклон Председнику Србије Александру Вучићу. Предсеник је том приликом упутио и поруку свој деци спортистима из срца Србије: ”Желим вам да будете васпитавани у вашим школама и породицама, као поносни грађани Србије, да знате где вам је отаџбина и где је њен главни град и да се свим срцем борите за своју земљу Србију и да будете добри, вредни и марљиви. У спорту научите и да губите и побеђујете и да и једно и друго достојанствено прихватите, а противнике не унизите. Спорт вас научи да се борите”.

 

Подели ово:

Слични постови