Озваничена сарадња Свете Србије и школе у Пасјану

Поучени позитивним искуством и оствареним веома добрим резултатима са најмлађим Пасјанцима, а у жељи да се све постигнуто умножи и подигне на још виши ниво, руководство Свете Србије и Управа ОШ ”Миладин Поповић”, потписали су Уговор о пословно-техничкој сарадњи која ће то омогућити. На самом почетку, члановима делегације Управе ПСУСС из Београда, председнику Димитрију  Стикићу и генералном секеретару Владимиру Радовићу, као и увек до сада срдачан и братски дочек приредили су тренери Мирослав и Петар Цветковић,  који су их  најпре провели кроз кабинете школе где су се мало дружили са најмлађим Пасјанцима, а након тога су имали пријем код директора Горана Симића. Након конструктивног састанка где се са великом пажњом разлагао сваки члан написан у споразуму приступило се и његовом потисивању.

Након овог дела званичне посете Пасјану, делегација ПСУСС заједно са својим тренерима и директором школе, имала је пријем код председника Општине Партеш Драгана Петковића, где је он упознат са досадашњим нашим радом у овој енкалви на КиМ, као и плановима за будућност у којој нам је неопходна и подршка Општине коју смо и у досадашњем времену имали и коју такође желимо да интезивирамо.Председник као осведочени пријатељ Свете Србије, рекао је да подршка свакако неће изостати ни у будуће и подржао је иницијативу ПСУСС за формирање мултифункционалног покривеног спортског терена који би деца Општине Партеш, Пасјана и из свих српских средина у непосредној околини могли да користе током читаве сезоне, а Света Србија развијала спортске дисциплине и садржаје.

После посете општини, чланови Свете Србије упутили су се до цркве Светог Преображења Господњег. Ту их је дочекао свештеник Зоран Ковачевић, који их је поздравио и укратко испричао чудесан догађај обретења (откиравања-преноса) моштију Свете Босиљке Рајчић, а причи је своје сведочење додао и тренер Свете Србије, Петар Цветковић, иначе члан Црквеног одбора који је по канонима добио право да као једини цивил међу свештенством присуствује овом чудесном догађају. На крају посете, целиване су мошти новообјављене светитељке Божије мученице Босиљке Пасјанске и молитвено обраћање да буде наша заступница и помоћница пред Силама Небеским, за све што будемо радили са вером у Бога за Свету Србију.

Подели ово:

Слични постови