После 20 година у Грачаници одржано фудбалско такмичење у млађим категоријама

У организацији Фудбалског савеза Косова и Метохије данас је, на спортском комплексу у Грачаници,  први пут након 20 година одржано треће коло фудбалског првенства у категорији пионира и петлића.

Ове године у категорији пионира учешће је узело шест екипа, а у категорији петлића осам. У обе селекције учествовале су и екипе Свете Србије, под тренерским руководством нашег спортског педагошког двојца Мирослава и Петра Цветковића.

„Ово такмичење је искључиво осмишљено ради дружења деце са целог Косова и Метохије, а систем такмичења је направљен тако да ће свака екипа по једном бити домаћин у свом месту“, казао је председник Фудбалског савеза Косовског округа Небојша Симић, који је изразио захвалност општини Грачаница на помоћи у организовању овог такмичења.

Ово је веома значајан догађај за општину Грачаница и ми смо се потрудили да будемо добри домаћини, као и увек до сада, истакао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

„Грачаница је увек била добар домаћи и овог пута смо се потрудили да се деца осећају како код своје куће. Угостили смо 14 фудбалских екипа са целе територије Косова и Метохије. Данас је дан за дружење и желео бих да честитам организаторима и Фудбалском савезу КиМ на организацији овог предивног догађаја и драго ми је што су први пут одабрали нашу општину за одржавање овог такмичења“, нагласио је Поповић.

„Први пут након 20 година ово такмичење се одржава у Грачаници и то је за нашу децу веома значајан догађај јер се деца лепо друже“, истакао је Анис Идризовић, испред Фудбалског клуба „Рудар“ Косовска Митровица.

У својој изјави за медије, спортски секретар ПСУСС за КиМ и тренер ФК ”Света Србија” из Пасјана је рекао:   „И за нас је овај догађај веома значајан јер се после 20 година неко сетио да организује лигу и за децу, не само за сениоре јер смо им овим догађајем дали прилику да се покажу у такмичењу“.

Подели ово:

Слични постови