Светониколајевска академија. ”Врлинко и његова дружина”

У недељу 27. децембра у сали ОШ “Бранислав Нушић” уз подршку Светосавског звонца, одржана је традиционална Светониколајевска академијa. Иако у веома специфичним и може се рећи тешким условима, због епидемиолошких мера изазваних пандемијом Ковида 19, у великој љубави и пожртвовању  програм су спремали талентовани ђаци који су у предходних неколико месеци вредно радили на садржају Академије, чије је средиште драмски комад: “Врлинко и његова дружина”.  Тиме се наставила прича о животу једног дечака чија свакодневица подражава живот и дело Светог Николе. Борити се за дечије осмехе како некад пре 17 векова када је живео овај велики светац тако и данас је изузетан подвиг. Бити човекољубац и волети ближњега свог као самога себе је постулат на ком стоји човечанство. 

Захваљујући добродетељству и гостопримству ОШ ”Бранислав Нушић”, изнађен је начин да се ипак Светониколајевска академија одржи, наравно у веома мањем обиму и интезитету, али је опет подсећање на  живот Светог Николе, све упутио на врлине и хришћански карактер којим би требали да бојимо дане наших живота, а поготово сад када је емпатија преко потребна и када су у великој опасности сви наши ближњи, а поготово они потребити.

Текст представе дело је вероучитеља Владимира Радовића, а режију потписује драмска уметница Даница Тодоровић.На крају програма свој деци гостима Академије подељени су Светониколајевски пакетићи.

Подели ово:

Слични постови