Бог се јави – Заиста се Бог јави !!!

Предивна традиција започета 2018. године са благословом Блажене успомене Патријарха Иринеја, настављена је и ове године. Поштујући све епидемилошке мере, Градски Центар за физичку културу ДИФ је као прави домаћин припремио одличне услове на свом базену, a Православно спортско удружење “Свети Срб и ја” је уз подршку Светосавског звонца, окупило децу пливаче међу којима су били и једна Леа, затим Сара, Теа, Јована као и Милош, Вукашин…

Координатор саме припреме и пливања деце, била је тренер Јована Ђокић.

За све учеснике Светосавско звонце је припремило дивне дарове.

Сам догађај је започео молитвено уз мало освећење воде којим је началствовао парох Драган Радовановић из Вазнесењске цркве.

Деца су својим учешћем обојила овај предивни празник давши му топли колорит племенитих осећања вере, наде и љубави. У институцији која је као чувар вештина спорта, отворила своја врата, на празник Богојављења за малене спортисте да пливајући за Часни Крст прикажу синергију духовног и телесног, спорта и вере, показан је њен континуитет од оснивања 1936. године до данас.Овај догађај је још једном потврдио да данашње генерације деце спортиста могу и даље са пуним поверењем да користе све спортске рекреативне и педагошке капацитете старог ДИФ-а. Ова Установа за физичку културу-ГЦФК чији је оснивач Град Београд, наставиће ову плодонодну сарадњу са Православним спортским удружењем “Свети Срб и ја”, и у будуће.