Одржан 6. Међународни атлетски митинг „Сербиан Опен Индоор Митинг“

Шести “Сербиан опен индоор митинг”, атлетски спектакл који је одржан у Београду, завршен је уз победу Иване Шпановић, рекорд Србије од стране Армина Синанчевића и умало светски рекорд који је јурио Швеђанин Арманд Дуплантис!

Дуплантис је постао први атлетичар који је мотком у Србији икада прескочио границу од шест метара, да би на крају прескочио и 6.10 и остварио свој најбољи резултат у сезони. Затим је напао границу од 6.19, али из два покушаја није успео да је прескочи. Трећи пут није ни скакао због умора.

Швеђанин је за најбољег атлетичара на митингу добио чек на 3.000 евра који му је уручио председник Српског атлетског савеза Веселин Јевросимовић, док је Армин Синанчевић добио награду за другог најбољег атлетичара од 2.000 евра.

Ивана Шпановић је такмичење завршила са скоком 6.71 који је остварила у петој серији, док је Синанчевић у другој куглу бацио 21.25 и тако је поставио рекорд Србије.

У циљу подршке Међународном дану борбе против вршњачког насиља, који се сваке године обележава последње среде у фебруару, под називом „Дан ружичастих мајица“, сви ангажовани на шестом „Сербиан Опен Индоор Митинг-у“ носили су ружичасте мајице.

Овај митинг је био последња шанса атлетичарима за остварење норме за Европско дворанско првенство у Торуњу почетком марта.