Мирослав Цветковић

тренер ПСУСС, који је рођен 11.09.1988. У Гњилану. Живи са супругом Верицом, сином Војином и ћерком Емилијом у великој породичној заједници са оцем Зораном, мајком Радмилом, братом Милошем и сестром Јеленом у јуначком месту Пасјане које се налази на Косовском Поморављу. Крсна слава Цветковића је Света Петка.

Основну школу, а  затим и средњу медицинску у завршио је у Пасјану. Дипломирао је  на Факултету спорта и физичке културе Универзитета у Приштини, са седиштем у Косовској Митровици. Мастер и звање професора добија 2017. године, а лиценцу за рад у образовању стиче 2019. године. Ради као професор физичке културе у основној и средњој медицинској школи у Пасјану.

Спорту је посвећен од дечачких дана, што је резултирало и тиме да је као најмлађи играч у историји клуба заиграо ФК “Оскар”, чији је и данас активни члан. За време студија био је члан футсал екипе Факултета са којом је био вицешампион Лиге Факултета одигране у Новом Саду.

Тренерску каријеру започиње 2014. године у Школи фудбала “Феникс”, а у Светој Србији почиње 2016. године. Ту постиже веома значајне резултате и из сваке генерације малих фудбалера има по неколико чланова најбољег регионалног тима Косова и Метохије.

Захваљујући љубави, посвећености и пожртвовању њега и његове браће, свештеника Јована и Петра који му је и колега у настави и у играчком и тренерским позиву, Света Србија ради непрекидно већ 5 година у овој српској енклави. Познат по изузетној посвећености педагошким раду са децом, једном је на питање до кад ће радити у Светој Србији, одговорио: “Докле год буде живота и снаге у мени Света Србија ће постојати и радити у Пасјану и тренираћу децу!!!” 

Поред тренерског посла, ради и као организациони секретар Свете Србије за Косово и Метохију.