Вељко Ђондовић

тренер у ПСУСС, рођен 18.октобра 2001. у Београду. Крсна слава Ђондовића је Свети Никола Мирликијски Чудотворац. Породица му је одувек база из које је имао подршку да се развија и напредује. Носећи такву мотивацију са 6. година је почео да тренира фудбал, а поред редовне основне школе са осам година уписује и музичку школу. Завршава ОШ ”Иво Андрић”, а упоредо са тим након шест година и Основну музичку школу “Даворин Јенко”. Завршио је Четврту београдску Гимназију и тренутно је студент.

Фудбал је тренирао од шесте до своје тринаесте године. У том периоду  заиграо је за млађе селекције ФК ”Рудар” из Пљеваља, и Фк ”Борац” из Остружнице.

Са почетком средњошколског образовања у Четвртој београдској гимназији, на кратко престаје са фудбалом и креће да се бави програмирањем у Регионалном центру за таленте ”Београд 2”, где је на интернационалним конференцијама младих научника у Београду 2018. године и у Малезији 2019. године, освојио бронзане медаље из области инжењеринга. Такође, био је један од лауреата на Фестивалу науке одржаном у Москви 2018. године. Овакви резултати га препоручују 2018. године, за Регионални пројекат ”Стопама наших предака”, који од 2012. године реализује званично гласило за младе СПЦ, ”Светосавско звонце”. Концепт тог пројекта јесте регионално окупљање наше најталентованије деце из области: уметности, спорта, историје, и њихово учешће на образовном кампу на грчком острву Крф.

Кроз свој рад и залагање  у овим програмима, отварају се могућности поновног његовог рада у спорту и то као младог педагога у раду са децом од 6 до 12 година. Света Србија га прикључује свом тренажном кадру и он од 2019. године  најпре годину дана ради као помоћник тренера у фудбалској секцији, да би након тог периода почео и самостално да води тренинге.

Професионални рад на себи као спортског педагога наставља и тиме што улази у процес добијања УЕФА ”Ц” тренерске лиценце коју реализује Фудбалски савез Србије.