Вукић Миликић

тренер у ПСУСС је рођен у Подгорици 15. 3. 2001. године. Одрастао је у дому својих родитеља у подгоричком насељу Златица, одакле је завршио основну школу. Крсно име и слава Миликића је Аранђеловдан. 

По завршетку основне школе уписује средњу техничку школу “Васо Алигрудић”, а своје даљње школовање наставља у Београду у такође средњој техничкој “ПТТ” у Београду, где уписује и Православни Богословски Факултет. Сам прелазак за Београд, инициран је наставком успешне спортске каријере коју је започео у КК “Славија” у Подгорици.

Лепе успомене и диван однос својих тадашњих спортских педагога Александра Вековића и Милана Вице, га веже заувек за спорт, а посебно га оплемењује великом љубаљу ка кошарци. Они су га поставили као играча, и од 2011. године, кроз осам такмичарских сезона калили на позицији плејмејкера и спремали за извесну будућу кошаркашку каријеру.

Поред талента, њихов приступ је био такав да су инсистирали на професионалном односу још од најмлађих селекција те су тренинзи били свакодневни као и посећивање спортских кампова. Тако је Вукић, током четири године похађао и “Максима Камп” нашег прослављеног кошаркаша  Мирослава Пецарског.

Своје играчко искуство сакупљао је и на мађународним турнирима Балканских земаља, а као шутер показао се на “ИДЕА” турниру у Подгорици где је 2017. године освојио златну медаљу као најбољи са линије 6,25 метара.

Каријеру 2018. године наставља у КК “Звездара” у Београду са планом преласка у КК “ Партизан”. Нажалост у сезони 2018/19 имао је неколико везаних тежих повреда које су проузроковале одсуство са терена и на неки начин убрзале завршетак каријере активног играча.

Љубав према кошарци водила га је даље и не напуштајући кошаркашки терен, након опоравка 2021. године почиње своју каријеру као тренер најмлађих кошаркаша у Светој Србији. Он је иначе у Светој Србији активан од 2015. године на разним програмима, а као њен представник учествовао је два пута у реализацији спортског дела програма пројекта кампа најбољих ђака Региона, под називом: ”Стопама наших предака”, које организује на грчким острву Крфу, званично гласило СПЦ за младе, “Светосавско звонце”.

Поред спорта интересовања су му везана и за музику и плес те је био део етно хора “Бистрик” Биљане Крстић, клавир свира две године, а вештину окретних игара показује кроз: Латино, Стандард и Танго.

Активан је учесник многих харитативних акција, а две године је радио и као камерман дечије телевизије “Ђак”.