Цвети – празник радости и љубави

25. април 2021. Београд

  Диван и сунчан Недељни дан нам је свима то и потврдио.  Дуго смо чекали али смо и дочекали.  Дан је започео Светом Литургијом прожетом дивним хорским певањем певнице Свети Јован Дамаскин.  

Полако са свих страна пристизали су у Цркву и наши спортисти у пратњи родитеља.  

Након прочитаног Јеванђеља, све присутне пригодном беседом поучио је отац Владимир Марковић.  Подсећајући нас на Јеванђељску причу, да су исти људи клицали Христу седам дана пред смрт “Осана Благословен који долази у име Господње”, били управо они људи који су га недељу дана касније разапели и викали: ” Распни га, распни га”.  Овим подсећањем отац Владимир нас је призвао на отрежњење како и ми никад не бисмо постали нашим понашањем саучесници распећа  Христовог.  

Након свештеничког призива :”Са вером и љубављу приступите” наши спортисти и родитељи приступили су Светој Тајни Причешћа.  

Након Свете Литургије у име Друштва Све присутне поздравио је председник Димитрије Р. Стикић и старешина храма отац Владимир Марковић.   Све присутне обрадовали су чланови Дечјег хора Српске Патријаршије: “Звонце”, који су пригодним песмама и рецитацијом улепшали празник и ово наше пролећно сусретање.  

Након завршеног програма свој деци подељени су Васкршњи пакетићи под покровитељством часописа “Светосавско звонце” (календар, нотес, књига ”Васкршње приче”, часопис).  

Дружење се наставило у трпезарији на војничком пасуљу и купусу. 

Након заједничке молитве Господње у празничној атмосфери наставила се трпеза љубави. По завршетку ручка, деца су са великом радошћу истрчала на спортске терене и забавила се у својим омиљеним вештинама.  

У организацији наше дивне маме Иване Ивезић (академске сликарке), уз помоћ и асистенцију супруга Дејана, затим осталих родитеља: Јоце, Доре и Аце, сва присутна деца имала су прилику да покажу своју креативност и кроз рукодељство осете лепоте ове креативне радионице која је била посвећена надолезећем празнику Васкрсења Господњег.  

Хвала нашим драгим мамама Марији, Љупки, Сашки. .. Хвала свим нашим мајкама које су нам подариле ову дивну децу Свете Србије.           До следећих сусретања, Бог вас чувао и сваким добрим даром награди
Видео прилог: https://www.instagram.com/tv/CONGPYDJXSQ/?utm_source=ig_web_copy_link