Света Србија поново учесник Меморијалног турнира у фудбалу “Чика Цоне”

15. мај 2021 Лепосавић, КиМ

У организацији општине Лепосавић и ФК ”Космет” на спортским теренима у Лепосавићу отворен је 14. по реду меморијални турнир у фудбалу „Чика Цоне“, на коме учествује 18 екипа са целог Косова и Метохије, као и Рашке, Новог Пазара и Тутина. Међу тих осаманаест изабраних, је и фудбалска екипа Свете Србије из Пасјана.

Турнир је отворио Зоран Тодић, председник Привременог органа општине Лепосавић.

Традиција је поново обновљена, после прошлогодишње паузе због немогућности организације оваквог спортског догађаја, услед епидемије ”Ковид”. Овом приликом Општина Лепосавић, донирала је и 10 фудбалских лопти за потребе Турнира..

Председник ФК ”Космет” Небојша Нинић, који је домаћин и организатор турнира, захвалан је свим екипама на учешћу, али и локалној самоуправи на подршци и помоћи коју несебично пружа.

Нажалост због епидемиолошких мера, овде године нису могли да дођу екипе које су стални учесници као што су: ФК ”Партизан”, ФК ”Пале” из Републике Српске, а ни оне екипе од пре две године из Финске и Северне Македоније. Док су по први пут на овом Меморијалу узели  учешћа ФК ”Брезовица” из Штрпца

Меморијал ”Чика Цоне”

Момчило Лукић Цоне, рођен је у Косовској Митровици, играо је у тиму Трепче, где је и завршио своју каријеру. Био је Савезни фудбалски судија и организатор многих спортских манифестација у општини Лепосавић. Свој живот је посветио спорту, посебно фудбалу. Сви заљубљеници у спорт из Лепосавића  га се са сетом сећају и велики им  је узор.

Подели ово:

Слични постови