Фудбалери Свете Србије учесници кампа Дејана Станковића

Прослављени репрезентативац и некадашњи ас Црвене звезде, Лација и Интера, а садашњи тренер ФК ”Црвена звезда” Дејан Станковић, покренуо је 2018. године фудбалски камп ”Деки 5” који се сваког лета одржава на Златибору и Дивчибарама.

Ове године у смени од 1. до 7. августа прилику да учествује у овом спортском интернационалном образовном кампу имaо је и фудбалер Свете Србије, Новак Митрић, из Новог Брда са Косова и Метохије. Он је провео незаборавних седам дана заједно са својим талентованим вршњацима узраста од 9 до 15 година, где су имали прилике да уче специфичне фудбалске технике, извођење кретања са и без лопте, прилагођене узрасним и индивидуалним карактеристикама сваког од њих. Посебна пажња поклањала се едукацији, важности образовања, значају правилне исхране, али и психолошком развоју, стицању самопоуздања и превазилажење треме. Наравно, у оквиру спортског кодекса који се на кампу практикује, увек је итакнута важност ферплеја и изналажења начина како да се и победе и порази прихватају као успутне станице до успеха. 

О овом кампу, његовој суштини, идеји зашто је покренут сам Деки Станковић каже:”Имао сам срећу да фудбал доживим на различите начине. Као клинац који почиње да тренира и који машта. Као фудбалски професионалац коме се жеље остварују, чији снови постају стварност. Годинама сам гледао фудбал и са трибина. Из много важног, често пресудног, родитељског угла. Одлучио сам да поново доживим фудбал на најискренији начин – у друштву деце. Из дана у дан, током трајања кампа, мој тим и ја тражимо од њих да сањају. Покушавамо да пробудимо њихову машту. Трудимо се да будемо подршка како би се и њихови снови остварили. Јер, у мојим успоменама доминирају слике из најранијег фудбалског доба. Баш из тог разлога, желим да камп ”Деки 5”, буде једно од лепших искустава у детињству клинаца и клинцеза који се одлуче да буду наши драги кампери. А њихов долазак на Камп, наша је обавеза да их испратимо насмејане и пуне незаборавних утисака.”

Уз захвалност за гостопримство, са оваквим лепим порукама, нестрпљиво очекујемо и следеће лето када ће камп ”Деки 5”, отворити своја врата за многу талентовану децу, а међу њима и  спортистима Свете Србије.

Подели ово:

Слични постови