Наш Ноле је претекао и Сампраса

Ђоковићу је после победе против Каспера Руда у првом колу завршног мастерса у Торину уручен трофеј најбољег играча године. Престижну награду уручио му је председник АТП-а Андреа Гауденци, преноси Тањуг.

Србин је одлично стартовао на турниру у Зеленој групи победом над Норвежанином од 7:6 (4), 6:2.

“Добар дан свима, добар дан Торину, Италији. Имамо прелеп догађај у Торину, све је сјајно организовано и срећан сам што је турнир пресељен овде. Најбољи светски играчи дошли су овде у Торино да играју пред вама. Хвала вам на овој дивној подршци, Италију схватам као другу кућу, овде сам играо као мали, а први тренер ми је био Италијан, Рикардо Пјати, који је сада уз Синера”, рекао је Новак.

Он се захвалио свима и рекао да је најтежа ствар бити први на свету јер то тражи да се стално игра на високом нивоу.

“Најтеже у нашем спорту је завршити годину као број један. Треба много конзистенције, успеха на свим турнирима. Ово је трофеј за моју породицу, мој тим, захвалан сам свима”, додао је Новак.

Присетио се и момената када је гледао Пита Сампраса као дечак.

Новак је оборио његов рекорд, пошто је Американац шест пута био први на крају године.

“Имао сам четири или пет година када је Сампрас играо на Вимблдону први пут. Тражио сам рекет и одмах сам се заљубио у тенис. Бити свестан да сада ја држим рекорд, и да сам успред Пита, то је невероватно”.

А о Новаку након овог испеха Сампрас је имао да каже следеће: ”Седам година, сигуран сам да му је то бонус на све велике турнире које је освојио. Сигуран сам да ће их више ценити кад буде старији. Направио је то доминирајући над двојицом великана, Роџером и Рафом, а истовремено се врло добро носио с генерацијом надолазећих тенисера.”

Он је пре ере “велике тројке” био рекордер по освојеним Гренд слемовима, са 14 освојених највећих титула. Ипак, у међувремену су Ђоковић, Федерер и Надал дебело премашили његов рекорд, дошавши до целих 20 трофеја.На крају Сампрас је додао: ”За мене је оно што је Новак направио у последњих 10 година, освајањем највећих турнира, приказаном константношћу заиста невероватно. То што је седам година на врху, за мене очит знак да је највећи тенисер свих времена.”

Подели ово:

Слични постови