Е ово је чојство

Наши фудбалери су показали не само слогу и храброст него и чојство. Наиме, на вест о томе да им је држава на име пласмана на завршницу Светског првенства у Катару 2022. године, уплатила премију од милион евра, они су донели одлуку да поменута средства преусмере на лечење деце од ретких болести.

Оваква брига о потребитима заиста је значајна, јер се у току једне године преудзимају активности од државе па до хуманитарних организација и акција, како би се око 450 деце послало на адекватна и веома скупа лечења у иностранство. 

Једна од тих организација је Фондација “Буди хуман”, коју води негдашњи репрезентативац и најбољи ватеролиста на свету, а сада председник општине Нови Београд, Александар Шапић. Фондација је до сада прикупила више од 6 милијарди динара и преко 1.700.000 евра као и значајне суме у другим валутама.  Примљено је више од 17 милиона СМС порука. 

Велики удео у прикупљању помоћ до сада су имале и фондација “Заједно за живот” познатог хуманитарца Јована Симића, као и “Подржи живот”, чији је оснивач глумац Сергеј Трифуновић.  

foto by FSS