Света Србија на Атлетском митингу у Богатићу

У хали Мачванске средње школе данас се окупило око стотину малишана, узраста од три до петнаест година, на другом Божићном митингу. Специјални гости овог Атлетског митинга за децу били су и атлетичари Свете Србије. Организатор Митинга Спортско удружења „Атлетика Богатић“, припремила је трке на дистанцама прилагођеним узрасту учесника, те су тако реализоване трке у  дисциплинама: кружна трка, трчање на 30 метара преко препона и слалом. Са трибина малишане су пратили родитељи, баке и деке и старија браћа и сестре.

Ова изузетно важна манифестација, за сам Богатић, као и читаву Мачву, пружа могућност да се деца упражњавајући спорт, склоне се улице, стекну здраве навике и да на праве ствари троше своју енергију, онда да развијају вештину и добру координацију покрета, такмичарски дух, али и да се друже и бодре једни друге.

Света Србија, је желећи да интегрише концепт ”хармоничног васпитања” свуда где постоји спој рада са децом спортских и духовних педагога, подржала рад Атлетике Богатић. Та сарадња имала је своју показну вежбу на овогодишњем осмом по реду Спортском Сабрању где смо по први пут имали организовану спортску станицу кроса за децу, исказаног кроз прилагодљиве атлетске дисциплине, коју су  реализовали наши приојатељи из Атлетике Богатић.

Иначе, овај Атлетски митинг је организован са благословом епископа шабачког господина Лаврентија, уз сарадњу са катихетским одбором Епархије, а сам спортски догађај је реализован и као део пројекта Министарства просвете „Покренимо нашу децу“.

За саборни дух овог спортског догађаја, побринули су се организатори који су свим учесницима митинга уручили медаље, као круну успешне атлетске сезоне.

Света Србија се захваљује председнику Спортског удружења „Атлетика Богатић“, Господину Мирољубу Ћирићу, затим тренеру Велимиру Планку као и вероучитељу Данијелу Станковићу, на позиву за учешће као и посвећеном раду и педагошком приступу у васпитању деце Мачве, водећи рачуна о њиховом правилном духовном и телесном васпитању.

Подели ово:

Слични постови