Футсал екипа вицешампион турнира на КиМ

После двадесет и једног дана прелепе фудбалске саге на теренима спортског центра у Косовској Митровици, где је у три селекције: кадета, сениора и ветерана,  снаге и вештине ”бубамаре” одмерило 650 фудбалера Косова и Метохије у 149 одиграних утакмица,  дошло се и до оних најбољих.

Турнир је почео 10. децембра са укупно пријављених 70 екипа. У селекцији кадета учествовао је и футсал тим Свете Србије, који је у веома јакој конкуренцији, стигао до финала и вицешампионске позиције, чиме је на најлепши начин заокружена ова спортска година Свете Србије (ПСУСС) на Косову и Метохији.

Велика заинтересованост јавности за догађања на тунриру, пуне трибине сваког дана, дружења на терену и ван њега, показала су да оваквих спортских сусрета  и окупљања треба да буде што више. Сам турнир је реализован концептуално и организацијски на репрезентативном нивоу и може да стане раме уз раме са сличним оваквим догађајима у читавој Србији.

Према речима председника ФСС Косова и Метохије, господина Игора Уљаревића и у будућности спортски радници КиМ, ће се у времену испред нас, трудити да спортских сусрета оваквог калибра буде што више.

Представници општина Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић су победницима турнира свечано уручили пехаре и признања. Признања и плакете су уручене и заслужним појединцима, институцијама и борцима за развој спорта на Косову и Метохији.

Сходно томе да је турнир имао и харитативни карактер, спортисти Свете Србије су издвојили од своје награде за освојено друго место 5.000 динара и донирали у хуманитарне сврхе.

Света Србија се захваљује Господину Драгану Петковићу, председнику Општине Партеш на подршци, која се огледала у обезбеђивању превоза, освежења и хране за спортску делегацију Свете Србије, а Господину Игору Уљаревићу, председнику ФСС КиМ-а,  захвалност исказујемо, на позиву на учешће на Новогодишњем турниру као и базичну подршку ФСС-а коју пружају нашем спортском погону на КиМ и тренеру и нашем покрајинском секретару Мирославу Цветковићу.

Организаторима, делегатима, судијама, волонтерима, Света Србија  честита на веома добро организованом турниру и жели да се ова лепа спортска пракса настави.