“ФУЦА ЗА СРБЕ” четврти пут успешно

Увек и изнова, велика радост у Православном спортском удружењу ”Свети Срб и ја” је када се раде заједничке акције са ХО ”Срби за Србе” и спортским балоном ”Енфилд”. Једна од најдражих јесте Васкршњи хуманитарни турнир у футсалу, који под називом ”Фуца за Србе”, заједнички организујемо већ четврти пут. Ове године двадесет и четири екипе и преко 200 играча потврдили су нам да су и они везани за ову племениту акцију, а то су показали не само својом пријавом и учешћем на турниру, већ и свеукупним понашањем и односом према темама које се тичу бриге о нашим ближњима којима је она неопходна, а поготово према онима социјално угроженима који живе на КиМ.

Међу 24 пријављена тима, поред екипе Удружења новинара Србије и Уметничке репрезентације, ту су се нашле и негдашње ведете Црвене звезде и Партизама, те су тиме и квалитативно подигли овај хуманитарни турнир на веома висок ниво. Готово да се нису ни ознојили некада врсни мајстори на великом, а сада малом терену, предвођени славним фудбалерима којима није било тешко да заиграју за нечије боље сутра. 

Редом су у балон улазили Бошко Јанковић, Мирко Буњевчевић, Миливоје Витакић, Радован Кривокапић, Дејан Илић… а онда и бивши капитен тима из Љутице Богдана – Дејан Миловановић. Иако спортски пензионер, Дејан је показао завидно мајсторство,  није имао проблем да превари чувара, предрибла и већ на старту са пар добрих потеза, потврдио је своју играчку класу. Одао је утисак мајстора фудбала и малог фудбала, што не мора да буде увек случај. 

Уметничку репрезентацију предводили су млади и популарни глумци Марко Гиздавић, Владимир Ковачевић, затим Денис Мурић звезда филмoва ”Златни дечко”, ”Енклава” и ”Ничије дете”, као и музичар Милош Стојановић алијас Смоки Мардељано.

Црвено-бели су победили све утакмице, у финалу остварили тријумф од 2:0 над Вуковима и дошли до хуманитарног трофеја. Готово троцифрен број људи је гледао мечеве, многи очекивајући да ће дан након правог дербија доћи и до сусрета ветерана Црвене звезде и Партизана, али црно-бели нису успели да прођу групу. Треће место је припало тиму Сокер који је најпре дошао до изједначења у финишу утакмице, а онда победио на пенале.

На крају и оно што је најважније, на хуманитарном турниру је од котизација и прилога, сакупљено око 170.000,оо динара, које ће бити упућено у неку од конкретних акција према социјално угроженим породицама на простору Косова и Метохије Захваљујемо се на подршци коју пружају нашем раду: Банка ”Поштанска штедионица” и ”ВодаВода”, званична вода Свете Србије.

Подели ово:

Слични постови