“ЧУВАЈМО БОЖИЈУ ТВОРЕВИНУ” – Спортско Сабрање Свете Србије – Манифестација од посебног значаја за Град Београд

Сви ми у Светој Србији ево већ девети пут, са великом радошћу и као старозаветни праотац Аврам када је молио Господа да му пошаље било кога у дом његов па макар и путника намерника да га угости, молитвено изчекујемо и бројимо дане до саборовање на Ади Циганлији. 

Ове године то је 18. јуна (субота) на старом месту, на великој ливади детињства, на којој су многи од 180.000 оних који су прошли кроз претходних осам Сабрања, малте не одрасли.  

Место наших сусретања и ове године ће бити испуњено лицима и осмесима на хиљаде нам драгих гостију, оних најмлађих који ће заједно са својим родитељима, бакама и декама доћи на породично окупљање рода који долази. 

Сабирајући свих 364 дана између два Сабрања у овом једном, покушаћемо испуњавајући своју мисију, све претходне објединимо темом и садржајем којим желимо да јасно покажемо и кажемо шта то Света Србија јесте и чему тежи. 

Као догађај спортског, породичног, духовног, дружељубивог, културног, забавног, образовног и патриотског карактера, протканог љубављу и Јеванђељем, ове године има за затадак и мисију да искаже важност инклузије и бриге о нашем ближњем уопште у друштву, са акцентом на једнака права и потребе особа са инвалидитетом које се по вољном ангажовању и љубави, свакодневно баве спортом или неким обликом физичке активности. Ми данас међу њима имамо на десетине успешних европских, светских и олимпијских шампиона у разним спортским дисциплинама, који нам личним примером кроз свој живот, показују снагу свог карактера и истрајности, скромности и пожртвованости и изнад свега љубави уз пуно поштовање оног поред и преко пута себе. Такође кроз ову спортску тему, Сабрање ће разложити и потребу за очувањем не само човека, него и природе која нас окружује: ваздуха, земље, воде, све то под слоганом:  ”ЧУВАЈМО БОЖИЈУ ТВОРЕВИНУ”.
Пријатељи Манифестације: ”Телеком Србије”, ”Банка Поштанска штедионица” Партнер и званична вода Сабрања : ”Вода Вода” 

САТНИЦА МАНИФЕСТАЦИЈЕ ”9. САБРАЊЕ СВЕТЕ СРБИЈЕ”:

Субота 18. јун, Ада Циганлије (простор и спортски терени десно од кружног тока

9:00 – 11:00 Света Литургија 

11:30 Отварање Манифестације – са шампионима параолимпијцима Србије, заједничка фотографија свих учесника спортских и културних садражаја 

12:00 -12:30  Вежбамо са шампионима – спортски програм за предшколце12:30 Програм на бини  и спортски програм, турнири на околним спортским теренима
13:00 Ручак – војнички пасуљ
15:00 Трибина: ”Спорт и Правславље”  

16:30 Проглашавање победника свих турнира

17:00 Затварање Манифестације 

Турнири ће  бити организовани из спортова: одбојка, фудбал, атлетски крос, кошарка, стони тенис, стреличарство

Спортске станице: преко 40 спортских станица са презентацијом спорта: борилачких, моделарство, гимнастика  итд …

Културно-уметнички програм : фолклор, балет, плесне групе, певачке групе 

Креативне радионице: сликарство, калиграфија, мозаик….

Обезбеђени су и  освежење, сендвичи, балони, мајице, сладоледи, за све учеснике као и пехари и медаље за најбоље у такмичењима.

Улаз и сви задржаји на Манифестацији су бесплатни

ДОБРОДОШЛИ !!!

Подели ово:

Слични постови