Дечија спортска сусретања на обали Дрине

Света Србија је на крају летњих припрема своје фудбалске секције које су се одвијале у једној од најлепших лековитих бања у Србији, Бањи Ковиљачи, заједно са пријатељима из Сребренице, Братунца и Зворника, организовала спортски дан на ком су окупили своје млађане фудбалере. 

Баштинећи вредности Соколских удружења, Православно спортско удружење “Свети Срб и ја” је захваљујући домаћинству ФК ”Дрина” из Зворника и подршке спортских делатеља Подриња и Бирача, добила могућност да на градском стадиону у Зворнику, окупи опреко 50 фудбалера који су својим осмесима и вештинама са бубамаром, у духу велике спортске традиције обојили прелепи сунчани летњи дан на левој обали Дрине.

Предивно је било гледати и уживати у лепршавим моментима сусрета фудбалера десетогодишњака: ФК ”Дрина”, ФК ”Губер” и ФК ”Света Србија”. Оно што је најважније јесте да је постигнут циљ оваквог дружења, јер су кроз утакмице и дружења деца се препознала међусобно као они који деле исте вредности и теже јачању спортског карактера и личног врлинског узрастања. 

Након одигране три утакмице и међусобних дуела ”сваког са сваким”, спортским речником речено најбољи резултат постигли су и за нијансу били најбољи од својих вршњака, дечаци ФК ”Губер” из Сребренице и Братунца. Највећи жар у борби и витештво показали су десетогодишњаци ФК ”Дрина” из Зворника, а фудбалери Свете Србије су показали уиграност, преданост и истрајност у квалитету игре, тимског духа и поштовању оних преко пута себе. ПСУСС се захваљује гостопримству ФК ”Дрина” из Зворика, као и пријатељима  захваљујући чијој подршци има могуност да развија свој рад и организује овакве прелепе сусрете талентоване деце, а то су: Компанија ”Телеком Србија”, Банка ”Поштанска штедионица” и званична вода Свете Србије: ”ВодаВода”


Видео прилог РТВ БН: