Разговори, занимљиве радионице, спортске вештине

Дан је почео уобичајеним јутарњим активностима – молитвом и фискултуром,  после чега је постављен доручак. 

 Након тога, полазници кампа имали су прилику да уживају у предавању оца Стеве Митрића, који је говорио о љубави као императиву живота истинског православног хришћанина. Говорећи о љубави, прота је заинтересовао велики број ђака и кроз једноставне, свакодневне примјере дао им до знања да су љубав и мали тренуци уколико их дијелимо са великим људима. Он је указао на важност толеранције и стрпљења међу познаницима, пријатељима, партнерима и људима уопште. ”Без узајамне жртве и разумиевања нема ни узајамне љубави”, био је закључак предавања и протина примарна порука.

 У наставку су се учесници, већина по први пут, опробали као стрелци. Наиме, вајар Михаило Глигорић Глиша одржао је веома интересантну радионицу стрељаштва. Деца су се упознала са основним врстама лукова и стриела, те техником гађања, након чега су и сами одмерили снаге на постављеним метама. Иако су неки били мање, а неки више успешни, сви су се једнако добро забавили, али и усвојили нова знања и вештине.

 Уследила је радионица калиграфије коју су предводиле доктор примењених уметности Лидија Богдановић – Митић и учитељица Марија Сталетовић. Полазници су исписивали речи националне химне ”Боже правде” и химне пројекта ”Стопама наших предака” под називом  ”Осети Видо”. Полазници су и на овој секцији показали велики таленат за уметност, овога пута у виду краснописа. 

Након ручка, започете су припреме за полазак преко 60 учесника кампа на плажу. Одабрана је Глифада, јер су деца са ње понела предивне утиске, а до ње се и најбрже стиже од кампа. Тако да је дан настављен на три колометра дугачкој плажи Глифади, која из године у годину оставља без даха оне који се на њој нађу. Ђаци су уживали у топлој води и пријатном Сунцу до касних предвечерњих сати, након чега су се вратили у камп. 

По повратку и након вечере, прочитана је вечерња молитва и тиме је заокружен  још један дивно проведен дан кампа на Крфу. 

Пројекат: “СТОПАМА НАШИХ ПРЕДАКА” 

ПРИЈАТЕЉИ пројекта:

ПАРТНЕР  пројекта и званична вода:

Пројекат подржали: