Дани победе у Великом рату обележени су незаборавним  концертима и обнови завета прецима,  младих потомака

Задужбинарски концерти: ”У част предака за будућност потомака”, које су организовали ПСУ “Свети Срб и ја” и Крфско друштво грчко-српског пријатељства показали су још једном саборни дух нашег народа који је ово подржао здушно и породично, јер је на концертима свеукупно присуствовало више од 2.500 људи свих узраста. Уз то су имала и задужбинарски карактер, јер је делом милосрђа сваки посетилац дао прилог као вид директне подршке изградњи образовног дечијег кампа на Крфу. 

Претходних дана велика сцена “МТС дворане “ у Београду, “Српског народног позоришта” у Новом Саду, ”Велике Већнице града” у Суботици и Позоришне сале Општине Стара Пазова, били су тле на коме се испреплетала прошлост, садашњост и будућност. Ту плетеницу љубави и шареницу човекољубља, сачинили су као некада њихови преци, потомци оних Крфљана и Срба који су пре 106 година зауставили зло време и учинили га племенитим, својим делима милосрђа, гостопримства, окрепљења са једне стране и жртвом, поштовањем, скромношћу, родољубљем и веселом сетом за Отаџбином на том за нас Светом острву, са друге стране. Зато је управо Крф био сидриште и лука у којој је било од 1916. до 1918. године седиште Српске државе, Суверена, Владе,  Парламента и Цркве.

Ове вечери у част предака, дали су  садашњост која је као неким каледиоскопом  показала кроз слике онога што је било, пут у будућност којој сви заједно стремимо. 

Управо уметношћу, Крфљани су нам кроз музику описали време, испричали приче неиспричане, њих преко две стотине чланова: Симфонијског оркестра “Микис Теодоракис”, мешовитог хора “Михалис Каподистријас” и Филхармоније “Љападес”. 

Такође, настављена је и традиција сусрета спортиста Србије и Крфа, те је по четврти пут, овог пута у малом фудбалу, организован ревијални међународни “Турнир Пријатељства” у Белегишу у Старој Пазови у знак сећања на ослобођење Србије и тих крајева у Великим рату. На фудбалским сусретима свој допринос су дале футсал екипе: ФК ”Црвена Звезда”, ФК ”Керкира” (Крф), ФК ”Света Србија”, Епархије Сремске СПЦ и Општине Стара Пазова, а њихов домаћин био је председник ове Сремске Општине Господин Ђорђе Радиновић. 

Пре и него што су гудала кренула преко нотних система и кроз гласне жице нагрнуле ноте да оплемене душе посетилаца и њихова срца, у историјски Пијемонт догађаја од пре једног века, све присутне повео је својим поздравним говорима професор Философског факултета Милош Ковић

 Симфонијски оркестар “Михис Теодоракис”, је изводећи музику у Београду, Новом Саду и Суботици, овог чувеног грчког композитора чије име носе, поново оживео  величанствене слике из 1999. године, са Атинскиг трга Синтагма, када је овај велики маестро, певао за нас,  пред милион својих сународника, пркосећи истином светским великашима лажи и бранећи Србију и право њеног народа на слободу. Хор “Михалис Каподистријас” је здушно давао гласовну подршку звуку Симфонијског оркестра под  диригентском палицом Микисовог ђака  Илијаса Гогидиса, док је Филхармонија “Љападес” одушевила старопазовачку публику изводећи музику Крфа, корачница и српских композиција: “Боже правде”, “Марш на Дрину”, “Пукни зоро” и “Ово је Србија”.

Као подршка у име домаћина у програмима су се појавили још и : инструментално-вокални састав “Света Србија”,  хор манастира Пресвете Богородице Тројеручице, тамбурашки оркестар Љубинка Лазића, црквени дечји хор из Нове Пазове и они који су као најбољи на свету пронели звук српске хармонике, ђаци Средње музичке школе “Коста Манојловић” из Земуна и њихов оркестар “Костман”.

Симфонијски оркестар “Микис Теодоракис”, наступао је са солистима: 

Роза Пулимену (Roza Poulimenou), Марија Мавромати (Maria Mavromati), Акис Калкмукис (Akis Kalkmoukis), Анастасија Фуза (Anastasia Fyssa), Спирос Суереф (Spiros Soyeref), Евангелија Каргиофики) (Euaggelia Kargiofiki), Маргарита Стадлер (Margarita Stadler), Елпида Завицану (Elpida Zavitsanou) , Лефтерис Антонидис (Lefteris Antoniadis).

бузуки: 

Константинос Видалис (Konstantinos Vidalis)

диригент : 

Илија Гогидис (Ilias Gkogkidis)

Вокално-музички састав “Света Србија” под диригентском палицом Лоре Мершак наступао је у саставу:

Милош Грујић, татабук,

Вукић Миликић, акустична гитара

Појци: 

Милица Макитан

Теодора Јанчић

Јелена Стојановић

Теодора Антонић

Душица Радивојевић

Марија Радивојевић

Милица Јовичић

солиста: Милијана Митрић

диригент: Лора Мершак 

Оркестар хармоника “КостаМан” коју чине ученици средње музичке школе Коста Манојловић  из Земуна (две флауте, девет хармоника, контрабас, клавир и кахон) , под диригентском палицом професорке Блаженке Биочић, који су крајем 2021 године освојили титулу Светског шампиона на 71. Светском трофеју у узрастној категорији оркестара до 19 година наступали су у саставу :

Јана Стојаковић- флаута и пиколо флаута

Ирена Панић- флаута

Лазар Јончић- хармоника

Лазар Станојевић- хармоника

Лазар Симовић- хармоника

Андреј Петричевић- хармоника

Димитрије Петровић- хармоника 

Никола Вуковић- хармоника

Предраг Симић- хармоника 

Михајло Ћосић- хармоника

Петар Андрић- хармоника

Емилија Јовишевић- хармоника

Иван Александров – контрабас 

Андреј Милошевић – кахон 

Димитрије Андрић – удараљке

Тех. подршка Александра Костић-Андрић

Тех. подршка Маријана Петровић

Проф. Блаженка Биочић 

Проф. Данијела Ракић  

Хор манастира Пресвете Богородице Тројеручице из Београда, наступао је у пуном саставу са преко 20 чланова уз маестрално вођство на хармоници игуманије мати Злате (Пантелић)  

Одржавање концерата”У част предака, за будућност потомака” подржали су: