Посета Општини Чајетина

Председник Свете Србије Димитрије Стикић, је у пратњи сарадника из Златиборског округа Милорада Рогића и Богољуба Станковића, посетио Општину Чајетина и том приликом се сусрео са Предсеником Општине Господином Миланом Стаматовићем. Наиме, познато је да Света Србија има своје значајне активности преко године на острву Крфу, а Општина Чајетина је још из времена деведесетих успоставила дивну сарадњу са Крфом и побратимила се са њеном јужном Општиним Лефкими.
У тим тешким временима Крфљани из Лефкима су сакупљали помоћ и довезли је на Златибор где је тих ратних деведесетих било много расељених лица и избеглица из ратом захваћених подручја бивше Југославије. Тада се родила младица братске љубави између Златибораца и Лефкимљана, која је зановила оне везе из Првог светског рата.


Крећући се по тим годовима историје, на састанку смо дошли и до теме наших данашњих активности на Крфу кроз пројекат:”Стопама наших предака”.

Наиме, председник Свете Србије, упознао је Господина Стаматовића, о развојном делу овог пројекта који је ушао у фазу градње образовног ђачког и омладинског кампа на Крфу. Председник Чајетине, је понудио своју подршку и помоћ Општине, те је договорено да прва таква сарадња у заједничком садејству на Крфу, буде одлазак једне групе волонтера Свете Србије из Златиборског округа у марту месецу на Крф у радну акцију, која би подразумевала чишћење плаца који је намењен за градњу образовног кампа. Оно што је Господин Стаматовић обећао јесте да ће Општина обезбедити превоз до Крфа и назад за један аутобус волонтера.