Задужбинарски концерт у Коларцу

Православно спортско удружење “Свети Срб и ја” и Крфско друштво грчко-српског пријатељства, заказују 2. марта 2023. године, у Великој сали Илије М. Коларца у Београду, са почетком у 19 часова, још један предиван сусрет “у име предака, за будућност потомака”, музичког стваралаштва Грчког острва Крфа и Србије и то Задужбинарским концертом Средње музичке школе “Керкира” и њиховог хора “Хеленофонија”, заједно са светским првацима хармонике оркестром “Костман”, чији су чланови најбољи ђаци Средње музичке школе “Коста Манојловић” из Земуна. Охрабрени веома успешним јесењим концертима са Филхармонијом “Љападес”, хором “Михалис Каподистријас” и Симфонијским оркестром “Микис Теодоракис” са Крфа одржаним у:  Београду, Новом Саду, Суботици и Старој Пазови, којима је присуствовало преко 2.500 људи, пожелели смо да и ове две културолошке образовне институције приближимо, а простор, људе и време, оплеменимо њиховим стваралаштвом. 

Као тема свакако остаје исти назив концерта као и јесенас: “У част предака, за будућност потомака”, а карактер харитативан.

Позивамо све да дођу и својим присуством увеличају ово предивно вече пријатељства, уметности, љубави и да својим задужбинарским делом (појединачном донацијом од 2.000 динара) помогну изградњу дечијег образовног кампа на Крфу.

Историја као учитељица живота, сведочи да како пре једног века, тако и сада Крфљани су ту уз нас и са нама и својим човекољубљем нам помажу да обновимо себе кроз генерације најбољих које долазе  и да на Крфу подигнемо кућу образовања кроз коју ће идући “стопама својих предака” они постати бољи људи.

Карте за концерт ће бити доступне на билетарници Коларца од петка 24. фебруара до дана концерта 2.марта. 


Све информације можете добити на телефон 0614510001  или можете посати на интернет пошту : info@svetasrbija.org.rs 

Подели ово:

Слични постови