На премијери РТС-а Кроса у Републици Српској прво место за нашег Виктора Младеновића

Првим такмичењем у Бијељини, почела је овогодишња Крос серија РТС-а. Истовремено, био је то и завршетак шестодневног пакет-пројекта „Бијељини на дар“. Крос серија је тако пустила корен у главном граду Семберије, и то је оно што радује. Домаћин је изнутра осетио како се организује једна велика приредба, а баш то буди наду да ће догодине и масовност бити на нивоу реномеа Кроса РТС-а.

У тркама предшколаца, основаца и средњошколаца трчали су, углавном чланови атлетских клубова из Републике Српске и Србије. 

Баш у овом сегменту најбољи млађи атлетичар Свете Србије Виктор Младеновић, из њене спортске филијале из места Стража код Гњилана, однео је победу и као први је прошао кроз циљ у трци у којој су учествовали млађи пионири, ученици петог разреда основне школе. 

Такмичење су посетили и председник и генерални секретар Спортског савеза Србије, Давор Штефанек и Горан Маринковић, као и рукометни великан Веселин Вуковић.

О Кросу РТС-а

Идеја о оснивању Кроса Радио Београда зачета је у јесен 1990. да би 20. априла 1991. године у Сремској Митровици одржан Први крос Радио Београда. У 23 трке циљем су прошла 6373 такмичара. Радио Београд је први пут вршио пренос једног крос такмичења, у трајању од четири сата и 45 минута. Крос Радио Београда се брзо развијао тако да је израстао у најмасовнију спортску, али и културну и едукативну приредбу у југоисточном дијелу Европе.  Као такав, добија име целе медијске куће – Крос РТС-а. Број такмичара из земље и иностранства се повећавао из године у годину, а рекорд је остварен на Осмом кросу РТС-а за Гран при Радио Београда када је учествовало 7.386 тркача! Године 2000. Крос РТС-а мења физиономију и добија још један део „Нека трчи Србија“ (данас, „Крос РТС-а кроз Србију). Половином априла те године, у 147 општина Србије истовремено је трчало 518.700 ученика! Била је то масовност за Гиниса и за писану честитку Карла Олафа Хомена, председника Европске атлетске асоцијације. Потпуна трансформација Кроса РТС-а завршена је 2007. године када је, после 16 година, финале измештено из Сремске Митровице. Направљена је нова завршница која се састојала од пет равноправних такмичења – пет субота заредом, Крос серија РТС-а. Од ове године, Крос серија РТС-а први пут напушта границе Србије када се једно такмичење одржава у Бијељини. Почело је штафетним трчањем од Богатића до Бијељине (22 км) и тако, на симболичан начин повезао народ с обе стране реке Дрине.