Посета Министарству за рад, запошљавања и социјална и борачка питања

У свему што радимо кроз наш пројекат “Стопама наших предака”, важна је добра координација и сарадња са државним институцијама и органима. У светлу редовних информисања о нашем раду на острву Крфу, одржан је састанак у Влади Србије и ресорном Министартву за рад, запошљавања и социјална и борачка питања, које се бави бригом о нашим споменицима на овом грчком острву.
Делегацију је предводио Димитрије Стикић председник Свете Србије (ПСУСС), а са њим је био и Ненад Амановић, из Крфског удружења грчко-српског пријатељства. Њих су у Министарству сачекали Милош Ковачевић, помоћник министра, Дејан Антић државни секретар и Дејан Ивановић из удружења ветерана.
Састанак је текао у веома добром расположењу и обостраној жељи да се пројекат који смо започели пре десет година и даље развија и да се кроз време испред нас све идеје и планирани пројекти на Крфу реализују. Представници Министсрства су константивали да је важан постигнути континуитет у раду и што су главни актери млади и најуспешнији из нашег рода., који идући “стопама предака” уче историју на местима где се она догодила, обнављају и одржавају постојећа спомен-обележја и постављају нова.

У складу са својим могућностима обећали су помоћ и подршку кроз Јавне Конкурсе и друге облике и формате пројектних активности, а такође и координацију према Министарствима културе и Министарства спољних послова који такође једним делом имају ингеренције на Крфу у раду постојећих институција: Почасног конзулата Републике Србије и Историјског музеја “Српска кућа”.