У Херцеговини славној на Чврсници биатлонац Свете Србије заузео осмо место 

”Чврсница ултра траил”, је планинска трка за коју слободно можемо рећи да је једна од лепших трка из читавог тркачког календара Региона. Ова „света“ планина Херцеговине, која је прожета историјом уклесаном како природном тако и људском руком, у жељи за изазовом, померањем граница своје чврстине карактера и дивљења лепотама овог бисера природе који се налази у Парку природе “Блидиње”, својим знојем је натопило 250 такмичара подељених у три треил стазе:

Зелену “Шпагети”  (10 км + 380 м.) 

Жуту “Добри” (25 км + 1.500 м.) 

Плаву “Лоши” (34 км + 2.300 м.) 

        Сви ти километри уз пролазак прелепим стазама и врховима Чврснице, “Плочно” са 2228 метара и “Велики Вилинац” 2118 метара и наравно неизоставна “Хајдучка врата” и планинарски дом “Вилинац”, дали су посебну драж овој ”Треил” авантури. Циљ све три стазе је била на скијалишту у кругу Ресторана “Стаза”.

Наш атлетичар биатлонац Михаило Станојевић из спортске филијале Рудо у Републици Српској, учествовао је у Жутој треил трци, на којој је укупно било 56 такмичара. Трка је почела у 10:00 часова.

Стаза је била изузетно захтевна, па је на једном делу чак имала и сајле како би такмичари могли да савладају безбедно успон. На све то је и врућина стварала додатни притисак на такмичаре па је освежење у планинарском дому “Вилинац”, давало снагу такмичарима да наставе и заврше трку. 

            

Наш Михаило је на крају трку завршио као одлични 8. на ранг листи. 

Овом Трејл трком, ”Чврсница” се седми пут уписала у календар величансвених, као што је и подражавала називима овогодишњих трка са каубојским призвуком која се Чврсницом и Парком природе Блидиње провлачила од њених самих почетака. Све честитке нашем драгом Михаилу на овом изванредном успеху.