Одржана Трибалион трка на Златибору

Јубиларна десета по реду трка издржљивости, ”Трибалион ОЦР”, уз учешће више од 2.000 спортиста и рекреативаца, организована је током викенда 23. и 24. септембра 2023. године на једном од најлепших предела Златибора – Торнику. 

Ова трка са препрекама на којој су могли да тестирају границе сопствене издржљивости, учеснике је на путу до циља очекивао спој трчања у природи и препрека по мери свих оних који су желели да помере своје лимите. 

Јесења Трибалион трка ове године носи симболичанназив “Embrace Tradition“ (Пригрли традицију), са намером да истакне значај српске традиције и правих вредности са ових простора. 

        На овом Трибалиону учествовали су и атлетичари биатлонци Свете Србије из спортске филијале у Рудом, Република Српска и то: Александар Спасојевић, Михаило Станојевић и Давид Ћиковић.

        На опште задовољство организатора и такмичара, време је послужило учеснике и трка је одржана без сметњи. И ове године је Трибалион потврдио зашто важи за најмасовнију трку са препрекама у региону, а у оквиру јесење трке учесници су поново могли да се опробају на две руте – ”Трибалион челенџ” у дужини од 21 километар са 35 препрека, која је имала висинску разлику од 1.150 метара и ”Трибалион Грин”, у дужини од 12 километара и 25 препрека са висинском разликом од 400 метара, док је организована и трка за најмлађе, ”Трибалион КИДС”, од 1. киломњтра дужинеса 5 забавних препрека

        Давид и Александар су учествовали у ”Трци изазова” и од 535 такмичара 21 километар и 35 препрека су прешли успешно и прошли кроз циљ као 15-ти односно 39-ти, док је Михаило Станојевић је учествовао у ”Трци зеленила” и заузаео је 30 место од укупно 1.492 такмичара. Стазе су имале доста каменитог терена са великим узбрдицама, низбрдицама па чак и пливања.

     Попут претходног Трибалиона који је одржан средином маја, Спорт Клуб је емитовао пренос трке уживо, а најбржи учесници јесење Трибалион Греен трке су Дијана Станишић и Милош Рајичевић у ”Елит” категорији, односно Јелена Стојиљковић и Давид Челић у ”Опен” категорији. На ”Трибалион челенџ” трци победници у категорији ”Елит” су Вера Урдаревска и Матија Цуковић, док су најбржи у категорији ”Опен”,  били Дуња Лубарда и Обрад Бабић.

    Иако такмичарског духа није мањкало, фокус ове трке ипак није само на померању граница издржљивости, већ и на упознавању нових људи и дружењу у природи. 

Дечији Трибалион

        У трци за најмлађе са којом је и отворен 10. јубиларни Трибалион, Света Србија је такође имала свог представника, петогодишњег Деспота Новаковића. Циљ ове трке је био да се најмлађима покаже и да прилика да на време науче да су игра и дружење ван куће непроцењиви. На трци су учествовала деца од 2 до 10 година. Међу њима су били малени који су такмичарски настројени, затим спортски типови који иначе воле све врсте дечијих активности напољу, као и они који имају жељу да буду део активне, здраве, позитивне и мотивационе заједнице. 

        Наш атлетичар петогодишњи Деспот, је успешно савладао ову трку и тиме учинио све нас из Свете Србије веома поносним, а посебно свога ујака, иначе нашег старијег атлетичара Давида Ћиковића.