Додела Грамате Председнику Стаматовићу

Да из добре и плодоносне сарадње увек произилазе врсне ствари које инспиришу и неке заједничке будуће кораке, доказ је и садејство Свете Србије, Крфског удружења грчко-српског пријатељства и Општине Чајетина. Управо у то име делегација на челу са Димитријем Стикићем председником Свете Србије, Ђорђом Тешановићем, чланом Крфског удружења грчко-српског пријатељства и сарадника са Златибора, Милорада Рогића и Богољуба Станковића, сусрела се са првим Домаћином Златибора Миланом Стаматовићем.
Након обнове старих веза Златибораца и Крфљана које су после Првог Светског рата имала своју епизоду у времену нашем, љутих и тешких деведесетих, дошло је до новог откоса доброте, тако што се Општина Чајетина, активно укључила и дала подршку пројекту на Крфу: “Стопама наших предака”. Наиме, након подршке Општине крајем фебруара месеца када је један аутобус волонтера са Златибора био на Крфу у акцији чишћења плаца за будући дечији и омладински образовни камп, сада се она укључује и у организацију Задужбинарског концерта уметника са Крфа.

У то име председник Свете Србије Димитрије Стикић, даривао је као белегом доброте за сва времена Председника Општине Чајетина Господина Милана Стаматовића ГРАМАТОМ СВЕТЕ СРБИЈЕ, за: “показану љубав и добродетељство исказану кроз несебичну подршку у раду Свете Србије.”
Задужбинарски концерт заказан је у Културном центру Златибора 30. октобра 2023. године.