Страхиња је најбољи баскеташ на свету

Гласовима навијача и баскеташа, наш репрезентативац у баскету 3 на 3, и члан ”Уба 3х3 Хуишан НЕ” Страхиња Стојачић је другу годину узастопно, проглашен за најбољег играча на свету. Он је као најбоље рангирани баскеташ на свету, освојио је МВП награду регуларне сезоне “ФИБА 3×3 Wорлд Тоур 2023”, након што су о томе гласали навијачи и играчи.
Код нас популаран као ”Брка” а у ФИБА свету познат и као ”Доктор Чудни” (Dr. Strange) је до признања дошао као главни играч екипе “Уб Хуишан НЕ” и то на спектакуларан начин, након једног од најдоминантнијих стартова у историји турнеје, с обзиром да је Уб освојио шест Мастерс турнира у низу. У том периоду, Стојачић је освојио три МВП признања. Ако то није довољно, онда подаци и статистика говоре све. Страхиња је био лидер у готово свим статистичким категоријама, укључујући и број поена (408), кључних асистенција (110), скокова (212)…
Тридесетједногодишњи Србин је ове сезоне направио и велике успехе са репрезентацијом, пошто је освојио титулу на ФИБА 3×3 Светском првенству 2023. у Бечу, као и на Европа купу 2023, које је одржано у Израелу.
У гласању играча, Стојачић је био први са 23,9 одсто, а за њим су уследили Холанђанин Ворти де Јонг са 19,7, односно Џимер Фридет са 14,1 одсто гласова. Што се тиче гласова навијача, ту је очекивано први био Нинг Џанг, Кинез из редова Лимана, са 44% гласова, а за њим је ишао Стојачић са 13, односно Де Јонг са 11% гласова.
Иначе, ово је друга година у низу да Страхиња осваја ову награду, а пре њега су добитници били Душан Булут (2018), Доминик Џонс (2019), Наурис Мијезис (2020) и Карлис Ласманис (2021).

Фото: Спортал/Фејсбук/Профимедиа