Џудисти Свете Србије специјални гости финала Лиге шампиона

Завршни турнир Лиге шампиона у џудоу, одржан је у Београду у ”Штарк” Арени, а специјални гости су били џудисти Свете Србије са Косова и Метохије. Наиме на позив ЏК ”Црвена звезда”, наши џудисти су имали прилику да буду део џудо спектакла на светском нивоу и да уживо испрате најбоље џудо мечеве светске сцене данашњице.
Џудисти ОЈК Београда освојили су титулу првака Европе, пошто су у финалу завршног турнира Лиге шампиона у Београду савладали грчки Арис резултатом 3:0.
ОЈК Београд је до овогодишњег шампионског клупског успеха дошао након што је претходно у полуфиналу савладао фаворизовани Пари Сен Жермен. На путу до највећег успеха у српском клупском рвању су у сјајним мечевима били бољи и од Пролетера из Зрењанина и грузијског Фајтера резултатом 3:2.
Џудисти Црвене звезде који су на претходна два завршна турнира били вицешампиони Европе, освојили су бронзану медаљу, пошто су у мечу за треће место били бољи од шпанске Стабије резултатом 3:0.
Звезда је на старту турнира савладала француски Шатровил 3:0, да би у полуфиналу поражена од грчког Ариса 3:2. Бронзу је на крају узео и Пари Сен Жермен.
Звездине девојке освојиле су пето место, пошто су у једном од два меча за бронзану медаљу поражене од Галатасараја 3:2.
Такође, пето место освојиле су џудисткиње Пролетера, које су поражене од француског Ред Стара 3:1.
У финалу џудисткиње Пари Сен Жермена савладале су земљакиње из екипе Понто.
Завршном турниру присуствовали су министар спорта Зоран Гајић, председник Џудо савеза Србије Иван Тодоров, а специјални гост био је чувени фудбалер Предраг Мијатовић.
Света Србија се најљзбазније захваљује на гостопримству ЏК ”Црвена звезда” и Џудо завезу Србије и њеном председнику Ивану Тодорову.