Данашње лице доброте изгледа као скромни студент Вељко Котлаја

Дивни момак Вељко Котлаја, својим доброчинством показао да су и данашње генерације посвећене човекољубљу. Наиме, у току недавног емитовања епизоде веома гледаног квиза “Потера”, шира јавност је сазнала за ово дело човечности скромног студента из Прибоја који је освојен новац донирао болесном дечаку Тодору Стојановићу из Ниша.
Вељко је у првој игри освојио око 500 евра, а затим изненадио све када је прихватио рекордан износ на плочи од 12.500 евра.
Успео је да одбрани наградни фонд и онда се придружио екипи у финалној потери где су се борили за укупно 15.000 евра против “трагача” Милице Јокановић.
Такмичари су у финалном кругу “потере” успели да надиграју Милицу.
Када је упитан како ће потрошити освојени новац Вељко је рекао да ће свој део донирати двогодишњем дечаку Тодору Стојановићу из Ниша који се налази на лечењу у Турској.
Оно што је обећао то је и учинио. Овај студент треће године историје на Филозофском факултету, кога интересује период Римског царства и савремена историја, опредељен је да се бави истраживачким радом. Поред тога воли књижевност, музику, историју и филм.

Борба за Тодора

Како се наводи на сајту Удружења “Буди хуман”, двогодишњи Тодор је дете из уредно вођене и контролисане трудноће, а већ у првим данима његовог живота, у породилишту, долази до компликовања његовог здравственог стања. Описана је неонатална конвулзија у првих 48 сати живота, а неколико дана након тога установљена обострана упала плућа. Моника Живојиновић, мајка маленог Теодора, је захвалила у име породице Вељку на дивном гесту доброте. Том приликом је споменула и садашње здравствено стање маленога Теодора, појаснивши и саму генезу болести: генезу болести:” Били смо у Турској, где су Тодору рађене анализе, тренутно смо код куће. Отишли смо на дијагностику и лечење, међутим, његово стање се тамо искомпликовало. Већину времена је провео на интензивној нези, која је била јако скупа. У том периоду смо активно сакупљали новац да бисмо могли да исплатимо трошкове. Клиника нам, нажалост, није понудила ништа осим дијагностичких испитивања. Кад је довољно ојачао да може да путује, вратили смо се у Србију – започела је и додала: Нажалост, још увек нисмо добили потврдан одговор ниједне клинике која би могла да помогне у лечењу. Тодор је у бољем стању, буди се, успева да дише без респиратора одређени део дана, али нема драстичног помака у његовом здрављу. Активно вежбамо и тражимо решење по свету. Из тог разлога нисмо искључили рачун у Фондацији “Буди хуман” , јер новац који ту скупљамо користимо да платимо консултације с клиникама које коштају од 1.500 долара па навише – додала је она.
Иначе, за херојски гест такмичара и сама породица је сазнала као и огромни аудиторијум који прати ”Потеру”, гледајући квиз.