Канцеларија за КиМ наставила подршку раду Свете Србије

У уторак у свечаној сали Палате ”Србија”, одржана је пригодна свечаност повом потписивања уговора Канцеларије за КиМ за спортским удружењима и клубовима који су активни на територији наше јужне Покрајине, за финансирање/суфинансирање и подршку њиховим пројектима и раду. Свечаности и самом потписивању присуствовали су: директор Канцеларије Петар Петковић, заменик директора Душица Николић, помоћници директора Светлана Миладинов и Борисав Тајић, као и руководилац групе Марија Дудуковић и службеник Ђорђе Стакић. У име Свете Србије (ПСУСС) на свечаности је присуствовао председник Димитрије Стикић.
Међу онима који су приложеним пројектима и активностима на претходно расписаном Јавном Конкурсу Канцеларије добили највише оцене и тиме изабрани за подршку, нашло се и Православно спортско удружење ”СВЕТИ СРБ и ја” (ПСУСС).
Ово за све људе који су укључени у рад Свете Србије (ПСУСС) има веома велики значај јер посебну посвећеност своме раду са децом на Косову и Метохији, Света Србија негује још од свога оснивања. Оснажени духом Косметског завета и у самим зачетцима свога рада поготову на просторима ”јужно од Ибра”, уз благослов Свете Мајке Цркве као и пожртвованошћу самих појединаца на терену, рад Свете Србије се из године у годину ширио и растао. Такође, са тим је расла и подршка и локалних самоуправа и њихових надлежних канцеларија. Захваљујући свему томе, а првенствено нашим пожртвованим организаторима, координаторима, члановима, педагозима, тренерима, свештенству, монаштву, који су свакодневно посвећени нашој драгој деци која у оквиру Свете Србије се баве спортом, културом, духовношћу и уметношћу, дошли смо и до ове системске подшке Канцеларије за Косово и Метохију која је у име Владе Србије задужена за нашу родну колевку.
Захвални Канцеларији за КиМ не само за ову већ и све раније указане помоћи у акцијама и нашем раду, потрудићемо се да се овом подршком још више прошири образовни, спортски, педагошки капацитет рада Свете Србије на Косову и Метохији и у периоду испред нас.