Студент деценије у Француској је једна Анђела са КиМ

Анђела Лазаревић је студент којем се диви читава Француска. Она успешно студира на два факултета: Медицинском и Факултету физике и хемије у Нансију.
Она је за само једну годину, дала по две године и то на доба факултета, са максималним оценама. Њени професори на оба факултета не штеде речи хвале. Говоре да одавно нису видели тако неког генијалца, тј да читава Француска не памти таквог студента. Све то донело је и признање на факултету у Нансију где је најпре од 1.470 студената изабрана за најбољег студента, а након тога јој је исто признање дошло и на националном нивоу у својој бранши.
Након овога успеха, у трку за овог изузетног студента да му финансира даље студирање и специјализацију поред Француске укључила се и Швајцарска
Анђелина породица живи у Мецу, а њихова животна прича почиње 1999. године у Пећи на Косову и Метохији. Њени родитељи Драгана и Богдан, су после повлачења српске војске и полиције у јуну 1999. године, напустили Косово и Метохију. Оставили су свој дом и кренули у непознато. Пут их је најпре одвео у Врњачку Бању где су се доселили. После неколико година добили су Анђелу. Међутим, тешка економска ситуација тих година у Србији, Лазаревићеве је натерала да се још једном селе, те одлучују да се отселе у Француску. Тамо најпре одлазе на исток у град Мец, где им је без познавања језика и без боравишне визе било веома тешко. У таквим условима Анђелин отац Богдан је радио тешке послове како би прехранио своју породицу. Временом и вредним радом они су успели да се ситуирају, а у међувремену и реше свој статус и прошире породицу за још два члама: ћерку Миу и сина Милоша.

Анђела иако сада има и Француско држављанство не заборавља одакле потиче и веома је везана за Србију. Труди се да својим промером осветла образ Отаџбине, а у поруци својим вршњацима каже: ”Сви ви који живите и студирате ван Србије, борите се и не одустајте. Не дајте да вас ниједна репрека заустави на вашем путу ка успеху и на сваки начин се трудите да покажете од ког сте рода. Мени српски дух свакодневно помаже да будем првенствено бољи човек и да на најбољи начин представљам наш народ.”

Фото: Telegraf /Фејсбук/AndjelaLazarevic