Богојављенско пливање за Часни Крст

Установа за физичку културу-ГЦФК чији је оснивач Град Београд и Православно спортско удружење “Свети Срб и ја”, наставили су предивну традицију пливања деце спортиста за Часни Крст.
Она је започета 2018. године са благословом Блажене успомене Патријарха Иринеја, настављена је ево и ове седме године по реду.
Сам догађај је започео молитвено уз мало освећење воде којим је началствовао парох Драган Радовановић из Вазнесењске цркве.
Деца су својим учешћем обојила овај предивни празник давши му топли колорит племенитих осећања вере, наде и љубави. У институцији која је као чувар вештина спорта, отворила своја врата, на празник Богојављења за малене спортисте да пливајући за Часни Крст прикажу синергију духовног и телесног, спорта и вере, показан је њен континуитет од оснивања 1936. године до данас.

Тренери пливали на Дунаву и Морачи

Да и чланови стручног тима Свете Србије, дају свој допринос у хајдучким обележавању овог предивног празника и показаном “хармоничном васпитању” на делу, показали су тренери који су за Часни Крст пливали у Старој Пазови на Дунаву и Подгорици на Морачи.