Отворена сезона ОЦР такмичења

На Петроварадинској тврђави у суботу 16. марта 2024. године, одржана је ОЦР “Фортрес Челенџ” трка у којој је учествовало преко 1.000 такмичара. Трку је отворио Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, којим приликом се обратио и тркачима и организатору са охрабрујућим речима да наставе и даље да развијају овај вид спорта.
Овом трком, званично се отварила Инвиктус Челенџ ОЦР лига, која обухвата микс три јединствена изазова на 3 локације – Петроварадинској тврђави, Штранду и Фрушкој гори.
Дужина стазе на Петроварадинској тврђави је била 8 км са 20 препрека, а учесници трке поред узбудљивог спортског подвига, имали су прилику да посете неке од најзанимљивијих делова тврђаве, историјске локације, шанчеве и тунеле.
Сама ОЦР трка и представља изазов на специфичној конфигурацији терена што су могли да потврде и атлетичари Свете Србије из филијале у Рудом у Републици Српској: Давид Ћирковић и Александар Спасојевић.

Кишно време је још више утицало да стаза додатно буде тежа јер се стварало додатно блато и справе су биле влажне. Али то и јесте драж ОЦР формата ових трка. Такође посебно занимљив део трке им је био и тај део од 2 километра који их је водио кроз још скровите делове, тунеле, каракомбе и лагуме Тврђаве.
Обојица спортиста Свете Србије су учествовала у “ОПЕН” трци, где је Александар заузео 16 место у категорији тркача од 31 до 40 године, а Давид 15 место у категорији до 30 година.
Света Србија се захваљује организатору овог спортског изазова Спортском удружењу „Инвиктус НС 021” на дивном гостопримству и подршци.