На 7. Острошком полумаратону четворица спортиста Свете Србије

Тркачка стаза Острошког полумаратона једна је од најтежих полумаратонских стаза. Сликовито речено, она као да на моменте лебди у времену и простору, разапета између Никшића (надморска висина 647м) и Осторога (надморска висина 639м). Њу је ове године истрчало 450 такмичара из 15 земаља.
Он је уједно и Балканско првенство у полумаратону. Старт трке био је испред храма светог Василија Острошког у Никшићу, а циљ испред манастира Острог.
Атлетичари Свете Србије који су ове године успешно наступили су из спортских филијала у Републици Српској: Руда и Бијељине. То су момци Александар Спасојевић и Давид Ћирковић из града на Лиму и Обрад Стевановић и Бранислав Милошевић из Семберије равне.

Трка је кренула са Трга Шака Петровића, у подножју Петрове главице на којој је подигнут велелепни Саборни храм Светог Василија Острошког, а испред импозантне скулптуре Богородице рад вајара Вјачеслава Кликова из Русије, коју је Свети Василије волио и походио.
Атлетска стаза пролази кроз само градско језгро, симболично описујући пут световасилијевске литије (12. мај), једне од највећих светковина у хришћанској васељени. Стаза даље води кроз насеље Кличево, прелази преко 18 спектакуларно лијепих лукова Царевог моста на ријеци Зети, потом преваљује брдо Пандурицу и камениту Повију, да би се завршила испред Доњег манастира Острог. Посебно захтеван део стазе је у последња 3,5 километра, а успон иначе постоји од самог старта до циља. Пред сам циљ успон је и до 30 степени.

Резултати наших атлетичара су следећи:
Давид Ћирковић је са временом 1 сат, 47 минута и 35 секунди заузео 67 место, Бранислав Милошевић са 1 сат 57 секунди и 22 стота је постигао 109 мессто, док је Александар Спасојевић са временом 1 сат, 59 минута и 59 секунди заузео 130 место, а Обрад Стевановић у времену 2 сата 131 место.