Небеским висовима Златибора

Ове суботе на Златибору, у селу Јабланица, одржанo је прво коло националне серије у планинском трчању под називом “Небески висови”, а част да буду домаћини и организатори трке припала је Планинарском клубу “Торник”.
Организатор је за такмичаре којих је било 250 припремио две стазе – плаву и црвену. Дужина плаве стазе је била 10км уз 500м успона, док црвена стаза је имала 21км уз 1400м успона. Црвена стаза бодовала се у оквиру националне серије Планинарског савеза Србије у планинском трчању, а на малој стази такмичили су се јуниори. Поред категорисаних спортиста планинарског савеза на трци су учествовали и такмичари у отвореном такмичењу.
Атлетичари биатлонци Свете Србије су учествовали на трци. То су била браћа Станојевић Михаило и Немања из спортске филијале у Рудом. Михаило се опробао у дужој црвеној стази, а Немања у краћој плавој.
Такмичари су могли да виде предивну природу Златибора из једног другачијег угла, а време је потпомогло да сви оду срећни и задовољни са Небеских висова, како је трка симболично названа.
Старт и циљ обе стазе био је код школе у центру села Јабланица где је била и база такмичења. Стазе су биле кружне, а предели преко којих пролазе, јединствени и прелепи.

Висови на плавој стази:
Љуљаш 1269мнв
Орлић 1235мнв

Висови на црвеној стази:
Љуљаш 1269мнв
Орлић 1235мнв
Јелова гора 1311мнв
Бандера-Торник 1496мнв
Лиска 1346мнв

У веома оштрој конкуренцији и изузетно захтевној стази наши атлетичари су остварили одличне резултате: Михаило је са временом 2:20,00 заузео 16. место, а млађани Немања са временом 1:21,20 у генералним 21. место, а у категорији јуниора високо 4. место.